Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.06.2015.

10:47

Umro legendarni Jozef Masopust

Bivši češki reprezentativac Jozef Masopust, koji je predvodio Čehoslovačku do finala Svetskog prvenstva 1962. godine u Čileu, umro je u 84. godini.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

Klub prijatelja Jozefa Masopusta, koji brine o njegovoj zaostavštini, saopštio je da je bivši reprezentativac i selektor Čehoslovačke umro, ali nije naveden uzrok smrti.

Masopust je ostao upamćen po prvom golu u finalnoj utakmici Svetskog prvenstva u Čileu 1962. godine, protiv favorizovanog Brazila, a južnoamerički tim pobedio je na kraju 3:1.

Iste godine Masopust je postao prvi Čeh koji je proglašen za najboljeg fudbalera Evrope.

On je za Čehoslovačku nastupao od 1954. do 1966. godine, za to vreme odigrao je 63 utakmice i postigao 10 golova i osvojio treće mesto na Evropskom prvenstvu 1960. godine.

Masopust je 2000. godine proglašen za najboljeg fudbalera veka u Češkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve