Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.06.2015.

22:29

Katanija opstala nameštanjem od pola miliona €

Predsednik Katanije Antonio Pulvirenti platio je 500.000 evra za nameštanje pet utakmica kako bi njegov klub opstao u Seriji B.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Katanija je proteklu sezonu u Italiji završila na 15. mestu, sa dva boda od pozicija koje su vodile u baraž za opstanak.

Klub je opstao zahvaljujući seriji od pet pobeda u periodu od 29. marta i 24. aprila, a istražni organi su utvrdili su su nameštene bar četiri utakmice, kao i remi 2. maja. Pulvirenti je za svaki namešten meč platio 100.000 evra.

Katanija je savladala Avelino 1:0, Vareze 3:0, Trapani 4:1, Latinu 2:1, te Ternanu 2:0, da bi potom remizirala sa Livornom 1:1

Glavni tužilac Đovani Salvi je tokom istrage rekao da je Pulvirenti priznao da je platio pet nameštenih utakmica prošle sezone.

On je priznao da je bio u kontaktu sa "drugim stranama" kako bi namestio utakmice te spasao klub od ispadanja, ali veruje da to nije uticalo na konačan ishod utakmice koje su pod istragom.

Pulvirenti je jedan od sedmorice uhapšenih od policije u Kataniji 23. juna, koji su optuženi za "prevaru u sportskom takmičenju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve