Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.06.2015.

21:16

Roj Kin: Navijao sam za Totenhem

Jedan od legendarnih igrača Mančester Junajteda, Roj Kin, dao je izjavu koja se neće svideti navijačima "Crvenih đavola".

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Prgavi Irac, koji je 12 godina predvodio Junajted, tvrdi da nikad nije navijao za klub, pa ni kada je igrao na Old Trafordu.

"Verovali ili ne, navijao sam za Totenhem. Bog mi je svedok da nikad nisam navijao za Junajted. Samo zato što sam igrao za njih ne znači da sam ih voleo", rekao je Kin.

Međutim, njegova lojalnost Junajtedu nikad nije izostala, a jedan je od omiljenijih kapitena ovog kluba.

"Naravno, borio sam se za klub na terenu, jer sam želeo da moj tim pobeđuje. Pre Mančestera, bio sam na probama u nekoliko timova. Jedan od njih je bio i Totenhem. Ipak, tu sam ponudu odbio jer sam se osećao dobro u Notingemu. Sviđao mi se klub i osećao sam lojalnost ka njima", rekao je Kin.

Kin je rođen u Korku, profesionalnu karijeru je počeo u Kobu sa 18 godina, da bi se posle samo jedne sezone preselio u Notingem Forest. Već 1993. je postao igrač Junajteda sa kojim je postao prvak Evrope 1999. godine.

Sada je trener, počeo je u škotskom Seltiku, potom radio u Sanderlendu i Ipsviču, a trenutno je pomoćnik selektora Irske i menadžera Aston Vile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve