Nova vest
Fudbal

Petak, 26.06.2015.

13:57

Šuker povezan sa kladioničarskom mafijom?

Predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) Davor Šuker navodno je povezan sa kladioničarskom mafijom, tvrdi Nemačka državna televizija (ARD).

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Nemci tvrde da u posedu imaju dokumenta vezana za istragu državnog tužilaštva u Bohumu, koja pokazuju da je Šuker uplaćivao opklade za Antu Šapinu, za kojeg je dokazano da je nameštao utakmice.

ARD u tekstu pod naslovom „Tamna senka iznad Šumera“ piše da je proslavljeni hrvatski fudbaler uplatio opklade za Šapinu na najmanje tri utakmice – dve u Ligi Evrope i jednu u Ligi šampiona. Takođe se navodi da mu je osuđeni kriminalac savetovao da zauzvrat uplati novac na Široki Brijeg protiv Banantsa u Ligi Evrope.

Navodno su Šuker i Šapina, koji je zbog nameštanja utakmica osuđen na pet i po godina zatvora, kontaktirali preko telefona i poruka.

Šuker je trenutno član Izvršnog odbora UEFA i zbog toga su Transperensi internešnala zatražili da to telo pokrene istragu.

UEFA je Nemačkoj državnoj televiziji demantovala da je Šuker bio svedok ili optužen u istrazi državnog tužilaštva u Bohumu, ali je priznala da je svesna sadržaja istrage. Vladajuće telo evropskog fudbala nije odgovorilo na pitanje da li je ikada Šukera upitala o kontaktima sa kladioničarskom mafijom.

Hrvatski fudbalski savez je za sada bez komentara o tom slučaju, a Šuker je još pre pet godina dovođen u vezu sa kladioničarskom mafijom. On je tada označen kao kladioničar i doušnik za Šapinu.

Godinu dana kasnije je „Dojče vele“ objavio da je u optužnici protiv Šapine spomenut i jedan član zlatne hrvatske generacije. Mediji su odmah sa tom pričom povezali Šukera, koji je obećao da će napustiti HNS ako se dokaže njegova veza sa kladioničarskom mafijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve