Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.06.2015.

18:33

Brazilac, Argentinac i Izraelac u Zvezdi?

'Večernje Novosti' prenose da bi u Crvenu zvezdu do kraja nedelje trebalo da stignu četiri pojačanja – tri na krilnim pozicijama i levi bek.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

Najbliži prelasku na 'Marakanu' je Srđan Plavšić iz subotičkog Spartaka, koji je na spisku želja novog trenera Miograda Božovića, kao i Brazilac Bruno Matos iz Novog Pazara.

Ipak, 'Grof' bi najveće pojačanje, pred evro premijeru protiv kazahstanskog Kirata 2. jula, trebalo da dobije iz Makabi Haife, a u pitanju je Izraelac Idan Veredu.

Kako se navodi, 26-godišnje desno krilo odlikuju brzina i sjajan dribling, a u Zvezdi ga vide kao idealnu zamenu za Darka Lazovića, novog igrača Đenoe. Očekuje se da Veredu takođe stigne na pripreme do nedelje, pošto su čelnici crveno-belih brzo reagovali kada mu je istekao ugovor, koji nije želeo da produži iz ličnih razloga.

S druge strane, zanimljivo je da je generalni direktor Zvezdan Terzić da je klub odustao od Matosa, pošto je smatrao da nema kvalitet za Zvezdu, ali se situacija očigledno promenila.

Takođe, veliko pojačanje najtrofejniji srpski klub mogao bi da dobije u Luisu Ibanjesu, iako se pre samo nekoliko dana činilo da od dolaska bivšeg levog beka zagrebačkog Dinama nema ništa. Međutim, Terzić i Blažo Raosavljević su prethodna dva dana boravili u Zagrebu, a čini se da su pregovori bili uspešni.

Ibanjes je bio na korak do odlaska u Mehelen, koji sa klupe predvodi Aleksandar Janković, bivši trener Crvene zvezde, ali je Argentinac dao jasan signal da će zbog veličine kluba, trenera Miodraga Božovića i blizine Zagreba, ipak, prihvatiti ponuđen ugovor Crvene zvezde.

Srđan Plavšić ima 19 godina, visok je 166 centimetara, a prošle sezone upisao je 21 meč za subotičke 'Golubove' uz jedan postignut pogodak. Član je i U20 reprezentacije Srbije.

Idan Vered je celu svoju karijeru proveo u domovini, rođen je prvog januara 1989. godine, a u Makabi Haifu stigao je 2010. Za pet godina sakupio je 150 nastupa i postigao 17 golova, pri tom može da igra na svim ofanzivnim pozicijama u veznom redu.

Bruno Oliveira de Matos je godinu dana mlađi od Izraelca, a u Rašku je stigao pre dve godine iz Žuazirensea. Igrao je još za Nacional MG, Palmeiras i Ponte Pretu, a prošle sezone postigao je četiri gola na 23 nastupa.

Crvenu zvezdu je već pojačao Zoran Rendulić, koji je stigao kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Čukaričkim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve