Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.06.2015.

08:16

Čile prošao, sumnjiv crveni Kavaniju

Fudbaleri Čilea plasirali su se u polufinale Kopa Amerika, pošto su savladali Urugvaj sa 1:0 (0:0).

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Odlučujući pogodak za domaćina postigao je Maurisio Isla u 81. minutu, a Urugvaj je meč završio sa devetoricom, pošto su isključeni Kavani u 63. i Fusile u 88. minutu.

To je prvi put posle 16 godina da se Čile plasirao u polufinale, a za prolaz u finale boriće se sa pobednikom meča Peru – Bolivija.

Možda i ključni momenat meča bilo je isključenje Kavanija – jeste Edinson bespotrebno dokačio Gonsala Haru, ali fudbaler Čilea pokazao se i kao solidan glumac, čime je doneo svom timu igrača više na terenu.

Posle nervoze na startu meča, Čile je polako preuzimao konce igre i lopta je uglavnom bila na polovini rivala – počelo je od Arangisa, Sančes je uputio dva udarca, a Vidal je naterao Musleru da interveniše.

Na kraju, u 81. minutu pala je odluka, a strelac je bio Maurisio Isla, koji je i do tada bio među najboljima na terenu. Posle duže akcije lopta ja nakratko izbijena iz šesnaesterca, Valdivija je dodao loptu do Isle, a on je sa 15 metara šalje oštro u levi ugao – 1:0.

Na kraju je isključen i Fusile zbog neopreznog starta na Sančesu, a Čile je do kraja sačuvao prednost i navijači su mogli da odahnu.

U preostala dva četvrtfina sastaju se Argentina – Kolumbija i Brazil – Paragvaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve