Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.06.2015.

21:23

Sise na egzotičnom ostrvu

Iskusni francuski napadač Đibril Sise pronašao je 11. klub u karijeri, a njegova naredna destinacija svakako je najegzotičnija do sada.

Izvor:

Autor:

Default images
int.rendezvousenfrance.com/

Produkt omladinske škole Oksera, i bivši član Liverpula, Marseja, Sanderlenda, Al Garafe i Lacija, nastupaće naredne sezone za najtrofejniji klub francuske kolonije Reunion Sent Pjerus.

Ostrvo sa populaciom od 850.000 stanovnika nalazi se nedaleko od Madagaskara u Indijskom okeanu, a Siseov novi klub najtrofejniji je tamošnji tim – sa 16 titula, osam Kupova i tri Superkupa.

Sise na Reunion stiže iz korzikanske Bastije, u kojoj mu je istekao ugovor, a zahvaljujući pravilima Francuske fudbalske Federacije naredne sezone igraće u Kupu Francuske.

Ipak, ekscentrični centarfor, član čuvene generacije Liverpula koja je u Istanbulu postala prvak Evope, neće biti prvi renomirani igrač koji će nositi beli dres tima sa stadiona Mišel Volnej – pošto su legendarni Kamerunac Rože Mila i bivši reprezentativac Francuske Žan-Pjer Papen krajem prošlog veka bili stanovnici Reuniona.

A bientot mes amis de l ile de la reunion #jeunessesportivesaintpierroise#jssp

A photo posted by cisse mc djib (@mc_djib) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve