Nova vest
Fudbal

Subota, 13.06.2015.

20:15

Ništa novo, Srbija izgubila i u Danskoj

Fudbalska reprezentacija Srbije ima samo teoretske šanse za plasman na EURO 2016, pošto je izgubila od Danske sa 2:0 u petom kolu I grupe kvalifikacija.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Starsport

Golove za domaćina postigli su Jusuf Poulsen u 13. minutu i rezervista Jakob Poulsen na tri minuta do kraja meča.

Ekipa Radovana Ćurčića odigrala je očajno prvo i dobro drugo poluvreme – u nastavku je Srbija stvorila nekoliko izglednih prilika, ali za izjednečenje je nedostajalo smirenosti u realizaciji i malo sreće.

Iz prve prave akcije na utakmici Danci su postigli gol, u 13. minutu videli smo mat iz tri poteza – posle dubinske lopte Bentner je iz prve spustio loptu za Jusufa Poulsena, koji ju je primio i po zemlji je smestio uz stativu Stojkovićevog gola.

Moglo je sve još ranije da bude rešeno, u 29. minutu bespotrebno neoprezan start Nastasića na Hojbergu opravdano je kažnjen penalom, ali je Stojković održao nadu našoj reprezentaciji.

Posle prvog poluvremena, u kojem je pokušaj Tošića bila jedina iole ozbiljna pretnja golu protivnika, srpski tim zaigrao je znatno konkretnije u nastavku.

Najbolju šansu Srbija je imala u 48. minutu – Kolarov je izveo slobodni udarac, Mitrović je bio sâm na sedam-osam metara, ali je Šmajhel odbranio i sproveo loptu do prečke.

Bilo je još dve-tri sjajne prilike – šut Ljajića posle ubacivanja Markovića odbranio je Šmajhel, Mitrović je glavom bio neprecizan, a Ager je u poslednjem trenutku izbio loptu baš ispred Mitrovića.

Ulazak Kostića doneo je novu energiju, ali nedovoljnu za izjednačenje. Na kraju, hladan tuš – Fejsa je izgubio loptu na tridesetak metara od gola, pokupio ju je Jakob Poulsen, krenuo ka golu, niko na njega nije startovao, a on je po zemlji plasirao loptu pored Stojkovića u gol.

Danska: Šmajhel – Jakobsen, S. Poulsen, Ager, Kjer – Hojberg, Kron-Deli (Ja. Poulsen 61), Kvist (Kristensen 78) – Ju. Poulsen (Vibe 74), Eriksen, Bentner.
Srbija: Stojković – Ivanović, Kolarov, Maksimović, Nastasić – Fejsa, Matić – Tošić (Kostić 66), Marković, Ljajić (Đuričić 81) – Mitrović (Škuletić 90).

Grupa I:
Jermenija – Portugal 2:3
Pizeli 14, Mkojan 72 - Ronaldo 29 (pen), 55, 58
Danska – Srbija 2:0
Ju. Poulsen 13, Ja. Poulsen 87

Tabela:
1. Portugal 5 4 0 1 7:4 12
2. Danska 5 3 1 1 8:4 10
3. Albanija 4 2 1 1 4:5 7
4. Srbija 5 1 1 3 6:8 1
5. Jermenija 5 0 1 4 5:9 1

Tok meča:

93. min. KRAJ. Novi poraz Srbije u kvalifikacijama – uprkos boljoj igri u drugom poluvremenu, ’Orlovi’ ponovo idu kući praznih šaka.

87. min. GOL! 2:0 za Dansku. Fejsa je izgubio loptu na tridesetak metara od gola, pokupio ju je Jakob Poulsen, krenuo ka golu, niko na njega nije startovao, a on je po zemlji plasirao loptu pored Stojkovića u gol.

83. min. Prva prilika za Dansku u drugom poluvremenu – dobar šut Eriksena, ali Stojković izbacuje loptu u korner.

79. min. Matić je sjajno izneo loptu i dodao do Kostića na strani. On mudro ubacuje po zemlji iz prve, ali Ager klizećim startom u poslednjem trenutku izbacuje loptu ispred Mitrovića.

78. min. Novi slobodan udarac za Srbiju i novi očajan pokušaj – Kolarov daleko iznad gola.

69. min. Odlična šansa za Srbiju. Dugo se gradila akcija, na kraju je Ivanović uputio oštru loptu sa desne strane, ali Mitrović je glavom šutirao preko gola.

57. min. Nova šansa za Srbiju – Marković je prošao, sa desne strane je vratio loptu u srce kaznenog prostora, ali je Ljajićev udarac odbranio Šmajhel.

48. min. Prečka za Srbiju! Najbolja šansa do sada – Kolarov je izveo slobodni udarac, Mitrović je bio sâm na sedam-osam metara, ali je Šmajhel odbranio i sproveo loptu do prečke.

46. min. Marković se odmah sa centra zaleteo ka golu i fauliran je na nešto više od 20 metara od gola. Šutirao je Lljajić, ali lopta nije završila ni blizu golu.

45. min. Kraj poluvremena. Zasluženo vođstvo Danske, Srbija je imala samo jednu polušansu, šut Tošića.

43. min. Prilika za Dansku – posle centaršuta Simona Poulsena sa leve strane glavom je šutirao njegov prezimenjak iz napada, ali je Stojković bio dobro postavljen.

40. min. Mitrović je dobio nekoliko vazdušnih duela, a sada je i iznudio slobodan udarac na oko 25 metara od gola. Šutirao je Kolarov, ali slabo i u živi zid.

33. min. Stojković odbranio penal! Hojberg je bio na desnoj strani, nije delovalo da ima neposredne opasnosti za gol, ali je Nastasić neoprezno startovao i sudija je sasvim opravdano pokazao na belu tačku. Lopti je prišao Dani Ager, a Stojković ga je pročitao i uspeo da održi nadu Srbiji.

29. min. Napadi Danske mnogo su opasniji, a malo je nedostajalo da dupliraju prednost. Posle slobodnog udarca sa desne strane lopta pada u petarac, ali dosta visoko, pa Bentner šalje loptu preko gola.

21. min. Prvi udarac Srbije ka golu protivnika. Ivanović je dodao loptu do Tošića u polukontri, on je dotrčao do šesnaesterca i šutirao, ali je Šmajhel odbranio njegov šut.

13. min. GOL! Danska vodi 1:0. Prva šansa na meču i lopta je već u mreži Srbije, bio je to mat u tri poteza. Posle dubinske lopte Bentner je iz prve spustio loptu za Jusufa Poulsena, koji ju je primio i po zemlji je smestio uz stativu Stojkovićevog gola.

U prvih desetak minuta igralo se uglavnom na sredini terena – Danci su doduše dva puta ušli u šesnaesterac rivala, ali prilika nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1056 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve