Nova vest
Fudbal

Subota, 13.06.2015.

15:15

HNS: Huliganizam na nivou terorizma

Iz Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) istakli su da je “graviranje” kukastog krsta na terenu stadiona ‘Poljud’ dobro proračunata akcija koja nije slučajna.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Screenshot

Kukasti krst, nacistički simbol, bio je iscrtan na terenu stadiona ’Poljud’ u Splitu na utakmici kvalifikacija za EURO 2016. godine između Hrvatske i Italije.

U subotu je u Splitu održana vanredna konferencija za medije na kojoj su čelnici HNS osudili nacistički skandal na meču sa Italijom.

"Ovo je veoma proračunata akcija koja nije slučajna. Treba nam pomoć države. Borimo se da očistimo fudbal od skandala, a onda se opet osramotimo. Ovo je jasan atak na fudbal. Bičemo strogo kažnjeni, to je nesumnjivo", rekao je izvršni direktor Damir Vrbanović Saveza, a prenosi Index.hr.

On je dodao da kompanija koja održava teren na ‘Poljudu’ snosi odgovornost.

"Usmerili smo pažnju na kvalitet travnjaka koji održava kompanija koja ima ugovor sa Hajdukom, ali i HNS ima ugovor sa Hajdukom. Postoji kompanija koja kontinuirano održava travnjak, ovo je isključivo njihova odgovornost. Ovaj atak je veoma dobro pripremljen jer pre početka utakmice ništa nismo videli. Reč je o hemikaliji, nismo mogli da saniramo štetu", dodao je on.

Predsednik HNS Davor Šuker istakao je da huligani neće pobediti hrvatski fudbal.

Vrbanović je bio ogorčen i na predstavnike grada Splita i Hajduka koji se nisu pojavili na utakmici protiv ’Azura’.

"Niko od predstavnika Grada Splita i Hajduka nije došao na utakmicu. Zar je juče igrala privatna reprezentacija HNS-a? Umesto da prisustvujemo svečanosti koja Hrvatskoj znači plasman na EURO, mi insistiramo na privatnim animozitetima. Sve zbog taštine. Tužna je istina i što neki visoki funkcioneri doživljavaju problem na nivou zafrkancije. S druge je strane predsednica, koja je jasno dala do znanja koliko je priča ozbiljna. Ovo nisu uradila dva ‘mulca’ koja su preskočila ogradu. Slepi smo ako mislimo da su ovakve akcije navijača borba za pošteni fudbal. Ovo je huliganizam na nivou terorizma", istakao je Vrbanović.

Iz splitske policije objasnili su da uviđaj na ‘Poljudu’ i dalje traje.

"Kukasti krst je na jugozapadnom delu travnjaka uočen krajem prvog poluvremena kada su ljudi koji su zaposleni na stadionu pokušali da ga uklone, ali bezuspešno. Odmah po završetku utakmice policija je na mestu događaja obavila uviđaj koji je nastavljen jutros i još uvek traje, a uporedo s tim se sprovodi i kriminalističko istraživanje", kazala je Željka Radošević iz splitske policije.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske mogla bi da bude izbačena iz kvalifikacija za EURO 2016. posle nacističkog incidenta na meču sa Italijom.

Predsednica Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović osudila je postavljanje kukastog krsta na travnjaku splitskog stadiona 'Poljud'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve