Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.06.2015.

14:00

Ko je najbolji: Mesi, Ronaldo ili Kostić?

Prestižni američki sportski sajt ESPN uvrstio je Filipa Kostića uz Lionela Mesija i Kristijana Ronalda u izbor za najboljeg igrača u Evropi u maju mesecu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

ESPN ističe da Kostić nema zvučno ime kao Mesi ili Ronaldo, da njegova statistika nije ni približno impresivna kao kod Argentinca i Portugalca, ali da je po broju driblinga približan zvezdi Barselone, dok ima skoro četiri uspešna centaršuta po meču, te da je bio ključan u borbi Štutgarta za opstanak u Bundesligi.

Kostić se sa dva gola i brojnim stvorenim šansama istakao kao kičma tima u Štutgartovoj uspešnoj borbi za opstanak u Bundesligi.

"Kostić, koga su u Groningenu zvali Arjen (Roben) zbog prodora sa krila u sredinu, kobinuje tehniku, brzinu i svežinu koji su ga pretvorili u jednog od najzanimljivih igrača u Bundesligi protekle sezone. Što je najvažnije, pomogao je Štutgartu da izbori još jednu godinu u elitnom takmičenju", napisao je nemački dopisnik ESPN-a Štefan Ursfeld.

Kostić je u Štutgart stigao prošlog leta iz Groningena za 5 miliona evra, a "švabe" su ovih dana navodno odbile ponudu Rome od 12 miliona.

Statistika za maj:
Filip Kostić – 4 utakmice, 2 gola, 3,5 šuteva po meču, 6,8 driblinga, 3,3 ključna dodavanja, 3,8 tačnih centašuteva, rejting 8,72
Kristijano Ronaldo – 4 utakmice, 9 golova, 1 asistencija, 7 šuteva, 1,5 ključnih dodavanja, 1,3 driblinga, 25,8 dodavanja, rejting 8,92
Lionel Mesi – 4 utakmice, 6 golova, 1 asistencija, 6 šuteva, 20,8% uspešnost, 2,3 ključnih dodavanja, 4,5 driblinga, rejting 9,08.

Ko je najbolji, Kostić, Mesi ili Ronaldo? Možete da odlučujete i vi, glasanjem na sajtu ESPN-a.

Kostić trenutno ubedljivo vodi ispred Mesija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve