Nova vest
Fudbal

Subota, 30.05.2015.

22:00

Magija Mesija, Barsi Kup Kralja

Fudbaleri Barselone osvojili su Kup Kralaj pošto su u finalu na Kamp Nou pobedili Atletik Bilbao sa 3:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Utakmicu je obeležio fantastični Lionel Mesi koji je postigao prvi i poslednji gol Katalonaca.

Argentinski fudbaler još jednom je potvrdio svoju klasu, ponovo je zablistao u finalu kada je to bilo najpotrebnije i najzaslužniji je što su Katalonci osvojili duplu krunu.

Strelac trećeg gola za Barselonu bio je Nejmar, a jedini pogodak za tim iz Bilbaa postigao je Injaki Vilijams 10 minuta pre kraja.

Barsa je tako osvojila 27. trofej u Kupu Kralja, a prvi od 2012. godine. Bio je ovo i poslednji meč legendarnog Ćavija Ernandesa na Kamp Nou. Priliku da osvoje triplu krunu Katalonci će imati u finalu Lige šampiona koje početkom juna igraju protiv Juventusa.

Od samog početka utakmice Barselona je potvrdila zbog čega je bila veliki favori u finalu. Posle nekoliko opasnih napada i prilika prvi gol postigao je Lionel Mesi u 20. minutu. Neverovatni Argentinac nanizao je nekoliko igrača Atletika na desnoj strani pre nego što je zalomio u sredinu i sjajnim udarcem u bliži ugao doveo svoj tim do prednosti.

Katalonci su dominirali u prvih 45 minuta, golman Bilbaa Ijago je bio sjajan, ali u 36. minutu je ponovo savladan. Posle nekoliko brzih dodavanja lopta je stigla do Suaresa koji je bio nesebičan, prosledio je do Nejmara, a Brazilac nije imao težak posao.

U drugom poluvremenu Barselona je igrala znatno opuštenije, ali je i pored toga u potpunosti kontrolisala dešavanja na terenu. U 74. minutu je i definitivno odlučen pobednik, Dani Alves je prošao po desnoj strani i poslao oštru loptu, a na prvoj stativi Mesi je stigao ispred čuvara i jednim dodirom je pogodio za 3:0.

Ni to nije bio konačan rezultat, pošto je 10 minuta pre kraja Injaki Vilijams savladao Ter Štegena i ublažio poraz svoje ekipe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve