Nova vest
Fudbal

Subota, 30.05.2015.

22:55

Bekenbauer želi dijalog FIFA i UEFA

Bivši član Izvršnog odbora FIFA Franc Bekenbauer pozvao je FIFA i UEFA na dijalog zbog zategnutih odnosa između te dve organizacije usled korupcijskog skandala.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Mislim da su se FIFA i UEFA trenutno udaljile. Jedino rešenje je dijalog", rekao je Bekenbauer nemačkim medijima i dodao da bi taj dijalog trebalo što pre da počne.

Predsednik Fife Sep Blater rekao je da može da oprosti pobunu čelnika Uefe, ali da je nikada neće zaboraviti.

"Nepodnošljivost iz UEFA ne dolazi samo od jednog čoveka, već konstantno od 1998. godine kada sam došao na čelo Fife. Ja mogu da im oprostim takav potez, ali nikada ga neću zaboraviti. Ne možemo bez UEFA, ali ni oni ne mogu bez nas", rekao je Blater.

FIFA poslednja četiri dana potresa korupcijska afera, nakon što su u sredu američki istražitelji podigli optužnicu protiv čelnika svetske kuće fudbala i uhapsili 14 osoba i optužili ih da su tokom perioda od 25 godina primili više od 150 miliona dolara mita.

Predsednik UEFA Mišel Platini je od Blatera zbog afere zatražio da podnese ostavku, što je prvi čovek FIFA odbio. On je juče na 65. Kongresu FIFA ponovo izabran za predsednika, nakon što se pred drugi krug njegov protivkandidat jordanski princ Ali bin el Husein povukao iz izborne trke.

Odnosi između FIFA i UEFA će biti jedan od najvećih izazova za Blatera, kome je danas prvi radni dan u petom uzastopnom mandatu na čelu svetske kuće fudbala.

Platini je čak predložio da se UEFA u potpunosti odvoji od FIFA i da bojkotuje tu organizaciju dok Blater ne napusti predsedničko mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve