Nova vest
Fudbal

Petak, 29.05.2015.

23:23

Rusija pozdravila reizbor Blatera

Rusija, kao zemlja domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine, pozdravila je reizbor Sepa Blatera za predsednika Svetske fudbalske federacije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/Walter Bieri/Keystone via AP

Rusija je, međutim, pozvala tu organizaciju da sprovede promene posle korupcijskog skandala.

„Zadovoljni smo rezultatom glasanja. Međutim, kao članica evropske porodice fudbala, smatramo da je neophodno izvući određene zaključke i sprovesti neke promene“, rekao je ministar sporta Rusije Vitalij Mutko.

Uprkos korupcijskoj aferi u FIFA, dosadašnji predsednik te organizacije Sep Blater ponovo je izabran za predsednika u petom, četvorogodišnjem mandatu.

Švajcarske vlasti su u sredu na zahtev Sjedinjenih Država uhapsile nekoliko čelnika FIFA u sklopu istrage o korupciji, što je najveći skandal u 111 godina dugoj istoriji svetske kuće fudbala.

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je da je to američki pokušaj sprečavanja reizbora Blatera.

Generalni sekretar FIFA Žerom Valke izjavio je ranije u Cirihu da će Svetska prvenstva u fudbalu 2018. i 2022. biti održana u Rusiji i Kataru uprkos korupcijskoj aferi koja pogađa tu organizaciju o organizaciji ta dva Mundijala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve