Nova vest
Fudbal

Petak, 29.05.2015.

11:01

Palestinka prekinula Blatera, bombaška pretnja

Pro-palestinska aktivistkinja na kratko je prekinula kongres Svetske fudbalske federacije (FIFA), posle uvodnog govora njenog predsednika Sepa Blatera.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Aktivistkinja je držala crveni karton i uzviknula "Crveni karton rasizmu", a potom je raširila zastavu Palestine dok ju je obezbeđenje iznosilo iz hale.

Palestinka je uspela da privuče pažnju na kampanju koja se bori protiv odluke izraelskih bezbednosnih snaga da ograniče kretanje fudbalera u pojasu Gaze.

Blater je posle toga zatražio od obezbeđenja da izvedu muškarca iz sale. "Zamolio bih vas da proveravate ulaze u ovu salu", rekao je Blater.

Osim izbora za predsednika FIFA, na dnevnom redu Kongresa biće i predlog Fudbalskog saveza Palestine da se suspenduje Fudbalski savez Izraela iz FIFA i svetskog fudbala.

Nešto kasnije dogodila se i pretnja bombom na Kongresu, koja nije poremetila rad u Cirihu, jer nije bilo prekida zasedanja do ručka oko 12 časova.

"Mogu da potvrdim da je bilo pretnji bombom na FIFA kongresu", rekla je portparolka švajcarske policije naglasivši da je policija angažovana da proveri osnovanost pretnje.

Kongres FIFA protiče u senci korupcionaškog skandala koji je pogodio tu organizaciju, pošto su u sredu uhapšena sedmorica čelnika FIFA optuženih za korupciju, po zahtevu američkih vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve