Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.05.2015.

12:59

KL: River i Inter u polufinalu

Fudbaleri River Plejta i Internasionala pridružili su se Tigresu u polufinalu Kopa Libertadores, južnoameričkoj verziji Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U derbiju runde River je neočekivano razbio Kruzeiro 3:0 z Belo Horizonteu, iako je poražen u Buenos Ajteru minimalnim rezultatom.

Inter je nakon identičnog poraza u Bogoti, eliminisao je Independijente Santa Fe sa 2:0 u Porto Alegreu.

Kruseiro je posle prvog duela u Buenos Airesu imao gol prednosti, ali je River već posle prvog poluvremena golovima Karlosa Sančesa u 20. i Džonatana Maidane u poslednjim trenucima prvog poluvremena u potpunosti preokrenu rezultat.

Posle samo sedam minuta u drugom delu Gutijeres je dokrajčio domaćina u poslao River u polufinale. Pred kraj meča Gabrijela Ksavijera je zaradio direktno isključenje, ali već tada brazilski klub nije imao šanse da se vrati u život.

River je do sada četiri puta igrao finale i to u razmacima od po deset godina, od 1966 do 1996. Ima dve titule, poslednju pre 19 godina.

Santa Fe je branio minimalac u Porto Alegreu, međutim, već u trećem minutu ekipa Internasionala je preko štopera Žuana dos Santosa anulirala prednost Kolumbijaca, ali niko nije mogao da predvidi kakav će tok utakmica imati do kraja.

Domaći nikako nisu uspevali da dođu do rezultata koji bi ih odveo u polufinale, a onda je posle dvadeset minuta u drugom delu isključen Dairon Moskera, zbog drugog žutog kartona.

Petnaest minuta kasnije pridružio mu se Julijan Ančiko, takođe zbog parnog žutog. Tek posle toga Internasional je stigao do željenog rezultata, ali zahvaljujući autogolu Baldomera Parlase u 87. minutu

Besan zbog situacije na terenu, Mihel Anhel Borha se zaleteo na sudiju Karilja i dobio direktan crveni karton, a kanadskog arbitra na bezbedno je sprovela policija.

Tako je Santa Fe meč završio sa trojicom igrača manje, a Internasional ima šansu da se plasirau četvrto finale takmičenja koje je osvajao 2006. i 2010. godine.

Poslednji polufinalista biće poznat posle meča koji igraju Rasing i Guarani, koji ima prednost od jednog gola. Bolji će na noge Riveru.

Kopa Libertadores, četvrtfinale:
Kruzeiro – River Plejt 0:3 (prvi meč 1:0)
Sančes 19, Maidana 44, Gutijeres 51
Internasional – Santa Fe 2:0 (0:1)
Žuan 2, Perlasa 88ag
Tigres – Emelek 2:0 (0:1)
Sobis 5, Rivas 79
02:00
Rasing – Gvarani (0:1)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve