Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.05.2015.

15:00

Blater još neće biti saslušan

Predsednik FIFA Sep Blater za sada neće biti saslušan povodom korupcionaške afere koja je pogodila tu organizaciju, saopštilo je Državno tužilaštvo Švajcarske.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Ian Walton/Getty Images

Švajcarska policija uhapsila je u sredu sedmoricu čelnika FIFA u sklopu istrage o korupciji i pranje novca, koju započeo Savezni sud u Njujorku.

U Cirihu se u četvrtak i petak održava Kongres FIFA, a sutra bi trebalo da se održe predsednički izbori na kojima je glavni kandidat za pobedu Sep Blater.

"U istrazi koju sprovodimo još nemamo u planu da saslušavamo Blatera. Ako dođe do toga, javnost će biti blagovremeno obaveštena", navodi se u saopštenju tužilaštva dostavljenom agenciji Frans pres.

Korumpirane čelnike je navodno razotkrio bivši član Izvršnog komiteta FIFA Čak Bjelzer, koji je još pre četiri godine suspendovan zbog primanja mita.

Predsednik Rusije Vladimir Putin kritikovao je SAD zbog hapšenja čelnika FIFA istakavši da nemaju nadležnost van svoje zemlje.

Svetska kuća fudbala bi zbog ovog skandala mogla da ostane bez velikih sponzora, ali jednom čoveku je cela situacija veoma zabavna – legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona presrećan je zbog hapšenja čelnika FIFA zbog korupcije, istakavši da je istina konačno izašla na videlo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve