Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.05.2015.

10:37

Mitrović, Marković, Nastasić ne igraju na EP

Mlada reprezentacija Srbije biće oslabljenja na predstojećem Evropskom prvenstvu u Češkoj, jer će ga propustiti Mitrović, Marković, Nastasić i Radoja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
foto: StarSport

Dok nemački Šalke ne dopušta Nastastiću da igra tokom leta, Seltin Radoja je operisao prepone, a probleme sa povredama imaju i zvezde Andeerlehta i Liverpula.

"Mitrović i Marković su pod upitnikom. Napadač Anderlehta dugo vuče jednu neugodnu povredu, a danas ili sutra znaćemo i definitivno kakva je situacija oko Markovića", rekao je selektor Mladen Dodić.

Dodić, ipak, nije previše razočaran što neće moći da računa na momke koji igraju u najjačim evropskim ligama.

"Nama su na predstojećem šampionatu neophodni pre svega zdravi i motivisani igrači. Oni koji će u potpunosti biti spremni da opravdaju poverenje i obraduju naš narod u Srbiji i dijaspori. Zato je najbolje da na vreme znamo na koga sve možemo da računamo u punoj meri", rekao je Dodić.

List "Sport" saznaje da će Mitrovića najverovatnije zameniti napadač Čukaričkog Nikola Stojiljković, koji će se pridružiti Aleksandru Pašiću i imenjaču Čavriću u špicu.

Pored njih, na U-21 EP u Češkoj igraće golmani Dmitrović, Perić, Stevanović, zatim Stojković, Petrović, Ćirković, Pantić, Petković, Brašanac, Jojić, Čaušić, Slavoljub Srnić, Kostić, Kovačević, Milunović.

Dodić će igrače okupiti 1. juna, pripreme će početi u etno selu Stanišići kod Bijeljine, a premijeru na EP imaće 17. juna protiv Nemačke.

Potom Srbija igra sa domaćinom Češkom 20. juna, a poslednji meč u grupi je tri dana kasnije sa Danskom.

U grupi B su Engleska, Italija, Portugalija i Švedska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve