Nova vest
Fudbal

Nedelja, 24.05.2015.

20:16

Murinjo: Bez spavanja na lovorikama

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo već razmišlja o odbrani titule, istakavši da igrači ne mogu da se opuste na osvojenim lovorikama.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Čelsi je sezonu zaključio pobedom nad Sanderlendom 3:1, a dok su njegovi igrači primali šampionske medalje, on je već razmišljao o tome kako da njegov tim bude još jači sledeće sezone.

"Znam da naši protivnici neće prihvatiti ovu titulu, da će se boriti, da će bar 3-4 pokušati da nas obori. Moramo biti bolji – ja, igrači, ceo tim", rekao je Murinjo.

Portugalac je već najavio da će dovesti pojačanja predstojećeg leta.

"Možda nam je potrebna sveža krv kako bi igrači bili pod pritiskom. Znaju da im pozicije ne garantuje ova sezona", dodao je menadžer Čelsija.

Iako je Čelsi suvereno stigao do titule prvaka Engleske, Murinjov tim je često kritikovan da igra dosadan fudbal.

"Mislim da smo imali sve. Može li iko poreći da smo igrali fantastičan fudbal? Ne može. Dobro, mogu oni, ali to nije istina. Bilo je umetnosti u našoj igri, imali smo i sjajan timski duh, organizaciju i pragmatizam. Mi smo kompletan tim i zbog toga smo šampioni", rekao je Murinjo.

On je pre desetak godina pokrenuo novu eru Čelsija osvajanjem dve uzastopne titule, ali su mnogi sumnjali da može da dostigne taj nivo kada se vratio na Stamford Bridž pre dve godine.

"Rizikovao sma malo povratkom ovde, ali sa novim timom, novom generacijom, opet smo postali šampioni. Kao navijač Čelsija, osećam dvostruko zadovoljstvo", zaključio je Portugalac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve