Nova vest
Fudbal

Nedelja, 24.05.2015.

18:27

Bajkovit povratak Darmštata u BL

Posle Ingolštata, još auttajder igraće u Bundesligi sledeće sezone, Darmštat, dok će Karlsrue biti rival Hamburgu u baražu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Darmštat je minimalnom pobedom nad Sankt Paulijem u poslednjem kolu Cvajte potvrdio drugo mesto i direktan plasman u elitu, prvi put posle 33 godine.

Karlsrue je sa 2:0 protiv Minhena 1860, uz remi Kajzerslauterna sa Ingolštatom, izborio treće mesto i dvomeč sa HSV-om u borbi za Bundesligu.

Darmštat je drugi tim koji će ovu sezonu pamtiti kao bajkovitu, jer je prošlog leta pod vođstvom Dirka Šustera stigao iz treće lige u Cvajtu, a pre samo nekoliko nedelja bio je četvrti, daleko i od pozicije koja vodi u baraž.

Međutim, trijumfom nad Kajterslauternom početkom meseca, Darmštat se uključio u borbu za drugo mesto, usledili su remiji rivala, pa je sve bilo u rukama ovog tima.

U ključnom meču sezone nije ih očekivao lak posao jer im je gostova Sankt Pauli, koji je strepio za opstanak. Međutim, Tobajas Kempe je 20 minuta pre kraja zatresao mrežu gostiju iz predgrađa Hamburga i poslao domaćina u elitu.

Darmštat je osnovan 1898. godine, a ovo će mu biti prvo učešće u elitnom rangu nemačkog fudbala. Igraju na stadionu kapaciteta 19.000 navijača.

Sankt Pauli je sačuvao status drugoligaša zahvaljujući pobedi Karlsruea nad Minhenom 1860, koji će igrati baraž za opstanak u Cvajti. U treći rang nemačkog fudbala su eliminisani Au i Alen.

U Cvajti će sledeće sezone igrati Paderborn i Frajburg, koji su eliminisani iz Bundslige, te Arminija Bilefeld i Duizburg, koji su stigli iz treće lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve