Nova vest
Fudbal

Petak, 22.05.2015.

22:02

Pep odbio Barsu, ne ide na finale

Trener Bajerna Pep Gvardiola odbio je poziv Barselone da prisustvuje finalu Lige šampiona protiv Juventusa u Berlinu 6. juna.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Beta/AP Photo

"Neću prihvatiti taj poziv, ostaću ovde", rekao je trener Bajerna koji je izgubio u polufinalu Lige šampiona protiv Barselone ukupnim rezultatom 5:3.

Barselona je ranije saopštila da je poslala poziv za finalnu utakmicu na adresu svojih bivših trenera među kojima je i Gvardiola.

Gvardiola je bio trener Barselone od 2008. do 2012, kada su Katalonci osvojili 14 trofeja, među kojima dve Lige šampiona.

Španski stručnjak je na konferenciji za medije uoči poslednje utakmice sezone protiv Majnca u subotu odbacio optužbe da je "izobličio" Bundesligu, s nekoliko iznenadjujućih poraza, pošto je prethodno osigurao titulu prvaka.

"Ljudi u Nemačkoj mnogo pričaju, Treba ipak, da imaju malo više respekta prema šampionu Nemačke i njegovim igračima", rekao je Gvardiola.

Poslednji poraz Bajerna od 2:1 protiv Frajburga bio je inicijalna kapisla za kritike upućene Gvardioli.

"Mi smo naš posao završili. Ostali klubovi nas ne zanimaju. Kada imate na raspolaganju samo 13, 14 igrača svakako da ne možete igrati stalno istim intenzitetom", rekao je Gvardiola i podsetio da je u porazu protiv Augsburga njegova ekipa veći deo utakmice igrala sa deset fudbalera.

Bajern u subotu završava sezonu u utakmici kod kuće protiv Majnca, posle čega će proslaviti ranije osvojenu titulu .

"Želim da naši navijači mogu mirno da proslave titulu", rekao je Gvardiola, koji očekuje da pobedom završi sezonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

11 h

U fokusu

Vidi sve