Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.05.2015.

14:15

Šavi: Odlazim, vreme je

Šavi Ernandes zvanično je potvrdio odlazak iz Barselone posle 24 godine na Nou Kampu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Čovak koji je živa legenda katalonskog kluba, u koji je stigao kao 11-godišnjak i sa kojim je osvojio 25 trofeja, a može još dva, karijeru će nastaviti u Kataru.

"Ova odluka je konačna i teška. Klub mi je ponudio produženje ugovora, veoma dobro, ali sam već doneo odluku. Mislim da je vreme da napustim Nou Kamp sada. Nastaviću da igram u Al Sadu, koji je zanimljiv projekat", rekao je Šavi.

Ernandes je odigrao 825 utakmica za Barselonu i u poslednjih deset godina bio ključni igrač tima, na kojem je zasnovana taktika "tiki-taka", kojom su Katalonci dominirali u periodu od 2008-2012.

"To što neću završiti karijeru u Barseloni nije mrlja u mojoj karijeri. Želim još da igram, ali znam da to moram raditi na slabijem nivou. U Kataru ću moći da se razvijam i kao trener i sportski direktor", rekao je Šavi.

Šavi će oproštaj od navijača na Nou Kampu imati predstojećeg vikenda protiv Depotiva, a potom će se boriti za još dva trofeja, Kup kralja protiv Atletik Bilbaa i Ligu šampiona protiv Juventusa.

Osam puta je bio šampion Španije, tri puta Evrope, dva puta sveta, dok je sa Španijom osvojio Svetsko prvenstvo 2010. i Evropska prvenstva 2008. i 2012.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve