Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.05.2015.

08:48

Novosti: Kosanović novi trener CZ

Milorad Kosanović biće u ponedeljak predstavljen kao novi trener Crvene zvezde, prenose Večernje novosti.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
foto: StarSport

On se navodno u sredu dogovorio sa generalnim direktorom kluba Zvezdanom Terzićem, a za ozvaničenje saradnje čeka se samo kraj sezone u Jelen Superligi.

Aktuelnom treneru Nenadu Lalatoviću ugovor sa crveno-belima ističe po završetku meča sa Mladosti iz Lučana u poslednjem kolu JSL predstojećeg vikenda, a i Kosanovića očekuje poslednji meč na klupi Novog Pazara.

Klub sa Jošanice igrao je odlično pod Kosanovićevim vođstvom, stigao je do istorijskog plasmana na peto mesto na tabeli, a do same završnice prvenstva borio se za plasman u Ligu Evrope.

Kosanović će treći put sesti na klupu Zvezde. Prvi put je vodio u sezoni 1997/1998, a potom kratko 2007. godine. Otpušten je posle neočekivanog poraza od grčkog Arisa 3:0.

Nekadašnji defanzivac, tokom karijere je vodio još Vojvodinu, Maltu, kineske klubove Vuhan, Dalijan i Šanksi, te slovenačku Olimpiju, a bio je i selektor mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore.

Tri puta je bio šampion Kine, osvojio je i tri Superkupa najmnogoljudnije zemlje sveta te Kup takmičenje, a 2001. je bio vicešampion Kupa pobednika kupova Azije.

Crveno-beli će predstojećeg leta igrati kvalifikacije za Ligu Evrope, jer kako je rekao član Upravnog odbora kluba Ivica Tončev, uvereni su da će uskoro dobiti licencu za Evropu od FSS.

Pripreme za novu sezonu Zvezda bi trebalo da počne 8. juna, potom dve nedelje trenirati u Sloveniji, a prvi meč u sezoni bi trebalo da igra 2. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

162 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve