Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.05.2015.

17:21

Blater neće u SAD, plaši se FBI

Prvi čovek svetskog fudbala Sep Blater ne želi da putuje u Sjedinjene Države zato što se plaši istrage Federalnog istražnog biroa o korupciji u FIFA.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Ronald Zak

FBI je pokrenuo istragu o davanju mita u središtu FIFA prilikom dodele domaćinstava Svetskih prvenstava 2018. i 2022. godine Rusiji i Kataru, zbog čega je Blater zabrinut, prenosi ESPN.

Prema tim izvorima, Blater nije kročio u Sjedinjene Države još od 2011. godine, a takođe se ističe da on smatra da nije pametno da putuje u Ameriku.

FIFA se nalazi u središtu istrage FBI već tri godine, iako vladajuće telo svetskog fudbala kontinuirano opravdava odluku iz 2010. godine da se šampionati dodele Rusiji i Kataru.

ESPN tvrdi da je Amerikanac Čak Blejzer, bivši član Izvršnog komiteta FIFA, u periodu od 1996. do 2013. godine, taj koji pomaže FBI u istrazi.

Blejzer je navodno više puta bio doušnik za FBI, između ostalog tokom Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, tokom sastanaka na kojima su prisutni bili članovi FIFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve