Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.05.2015.

10:58

20 godina od 100. ’večitog derbija’

Pre tačno 20 godina na stadionu Crvene zvezde odigran je jubilarni 100. ’večiti derbi’ između Crvene zvezde i Partizana.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Zvezda je na Đurđevdan slavila sa 2:1 posle preokreta i na taj način praktično overila osvajanje titule prvaka.

Partizan je pred oko 80.000 gledalaca poveo golom Nenada Bjekovića juniora u 71. minutu i bio je blizu trijumfa, prvom protiv Zvezde u gostima posle 18 godina.

Post crno-belih je međutim nastavljen. Prvo je Darko Kovačević sa penala izjednačio u 79. minutu, a pet minuta pre kraja Mitko Stojkovski je iskoristio slabu interevnciju Gorana Pandurovića i pogodio za 2:1 i veliko slavlje domaćih navijača.

I tada je kružila priča da je srpski, odnosno jugoslovenski fudbal nisko pao. Ali, tada su se svi još uvek ugledali na legendarnu Zvezdinu generaciju i čuda koja su oni pravili krajem 80-ih i početkom 90-ih.

Sam pogled na imena igrača koji su nastupili u 100. ’večitom derbiju’ dovoljno govori koliko se i tada, u vreme sankcija i rata, igrao bolji fudbal u našoj zemlji nego što je to danas slučaj...

CRVENA ZVEZDA: Milojević, Stefanović, Đorović, Radmanović, Stojkovski, Bajčetić, Adžić (Živković), Krupniković, Kovačević, Petković (Perović), Sakić. Trener: Ljupko Petrović.
PARTIZAN: Pandurović, Mirković, Saveljić, Nađ, Bolić, Đurić, Tešović, Ćurčić (Trenevski), Bjeković, Ćirić, Milošević. Trener: Ljubiša Tumbaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve