Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.05.2015.

13:24

Dinamo ima novog Modrića

Španski mediji oduševljeni su novim draguljem Dinamove škole, 18-godišnjim veznim igračem Antom Ćorićem.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

El Mundo deportivo ističe da braća Mamić već trljaju ruke, jer nakon Luke Modrića, Matea Kovačića i Alena Halilovića opet imaju talenta kojeg želi pola Evrope.

Čorića Španci naravno najviše porede sa Modrićem, trenutno najzvučnijim imenom hrvatskog fudbala, važnim šfarom u redovima prvaka Evrope Real Madrida.

"Njegov trener Zoran Mamić tvrdi da je u svojim godinama bolji od Zvonimira Bobana i Roberta Prosinečkog. Zanimljivo, uzor Ćoriću je ni manje ni više nego nezaboravni Ronaldinjo. Dilema je da li treba da ostane u Dinamu ili već pređe u neku jaču ligu. Ponuda ne manjka", ističe autor članka Fransesk Agilar.

Ćorić je rođen u Zagrebu, prve fudbalske korake je napravio u Hrvatskom Dragovoljcu, potom igrao za NK Zagreb, a 2009. je prešao u Red Bul Salcburg.

Dinamo ga je vratio u rodni grad pre dve godine, a 2014. je debitovao za prvi tim i na 26 mečeva postigao tri gola u hrvatskom šampionatu.

Golom protiv rumunske Astre u Ligi Evrope postao je najmlađi strelac u istoriji takmičenja sa samo 17 godina i 157 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve