Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.05.2015.

15:23

Efenberg: Pep mora da osvoji LŠ

Štefan Efenberg kritikovao je Pepa Gvardiolu zbog načina na koji vodi ekipu i poručio da se nalazi pod velikim pritiskom jer mora da osvoji Ligu šampiona.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

"Nisam ljubitelj emotivnog i agresivnog vodjenja na utakmicama. Trener mora da ima poverenja u igrače koje je prethodnih dana pripremao za meč. Pored svega toga, Gvardiola je često u svadji sa pomoćnim sudijama, što dodatno povećava pritisak na njega i fudbalere", rekla je legenda Bajerna za nemački Kiker.

On je dodao da nije prihvatljivo to što je španski trener preneo Barselonin stil u Minhen.

"Bajern uvek ima posed lopte od 65 do 70 odsto, ali mora da bude još ofanzivniji. Njegovu taktiku prošle godine pročitao je Karlo Anćeloti, što odslikava rezultat u polufinalu Lige šampiona (5:0)", zaključio je Efenberg.

Efenberg je u dva navrata igrao za Bajern, od 1990. do 1992. i od 1998. do 2002. godine, a u Bundesligi odigrao je 160 utakmica i postigao 35 golova.

Sa minhenskim klubom osvojio je tri titule prvaka Nemačke, Ligu šampiona, Kup Nemačke, Liga kup Nemačke, nacionalni Superkup i Interkontinentalni kup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve