Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.04.2015.

21:16

Galijani opravdava gubitak 91M €

Italijanski gigant Milan izgubio je u fiskalnoj 2014. godini 91,3 miliona evra, ali je potpredsednik Adrijano Galijani ima opravdanje za to.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Kao glavni razlozi za velike gubitke kluba odgovorni su neigranje "rosonera" u Ligi šampiona i različiti finansijski računi Milana i kontrolne kompanije Finivesta.

"Gubitak je 91,3 miliona evra, ali bi sa uobičajenim merilima gubitak bio samo 46,6 miliona. Milan od 2013. sam sebe izdržava jer ne može da računa na prihode od glavne kompanije", rekao je Galijani.

On je napomenuo i da su plate za bivšeg trenera Klarensa Sedorfa, koga će klub plaćati do 2016. godine, upotpunosti apsorbovana budžetom za 2014. godinu.

Galijani smatra da bi eventualni ostanak kluba u vlasništvu Berluskonija bila dobra stvar, te da će u slučaju prodaje, o kojoj "nema reči", njegova era biti najuspešnija u istoriji Milana.

Međutim, mnogo vlasnici su besni zbog finansijske situacije i pitaju se da li je Milan u istoj poziciji kao za vreme prethodnog vlasnika Đuzepea Farine, pod kojim je klub bankrotirao pre dolaska Berluskonija 1986. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve