Nova vest
Fudbal

Subota, 25.04.2015.

17:51

Barsin trio rešio gradski derbi

Fudbaleri Barselone nastavili su put ka titulu i španskoj Primeri, ovoga puta sigurnom pobedom u gradskom derbiju nad Espanjolom.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by David Ramos/Getty Images

Barselona je stadionu ’Kornelija El Prat’ slavila rezultatom 2:0, a oba gola postignuta su u prvih 25 minuta meča.

Posle novog trijumfa izabranici Luisa Enrikea imaju pet bodova i utakmicu više od drugoplasiranog Real Madrida, dok je Espanjol ostao deseti sa 42 boda.

Barselona je odlično otvorila utakmicu i već u trećem minutu imala odličnu priliku kada se Nejmar obrukao u završnici, maltene dodavši loptu golmanu Kiku Kasilji sa manje od šest metara.

Ipak, već u 17. minutu gosti su poveli sa 1:0, a ponovo je viđena fantastična akcija ’Blaugrane’. Leo Mesi je iz sredine poslao karakterističnu dugu loptu na levi bok, Đordi Alba je vratio povratnu iz prve, na petercu je kroz noge propustio Luis Suares i tako prevario kompletnu odbranu, dok je sve krunisao Nejmar sigurnim udarcem.

Nastavili su gosti sa napadima, da bi osam minuta kasnije Mesi duplirao vođstvo. Suares je odigrao dupli pas sa Andreasom Inijestom, brzo pronašao Argentinca na drugoj strani, a on iz mrtvog ugla poslao loptu ispod golmana Kasilje.

Drugo poluvreme bilo je znatno mirnije, a počelo je čudnim crvenim kartonom za Đordija Albu. Alba je nezadovoljan sudijskom odlukom protestovao u 55. minutu, pa je zbog dve psovke dobio dva žuta kartona. Međutim, to nije sprečilo goste da nastave sa napadima, a redom su promašivali Mesi i Nejmar, da bi na drugoj strani Klaudio Bravo odbranio mlak šut Lukasa.

U 91. minutu i crveni karton dobio je Espanjol – Moreno je isto kao i Alba zaradio dva žuta kartona u istom minutu i tako je meč završen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d