Nova vest
Fudbal

Subota, 25.04.2015.

17:45

148. derbi – 0 golova, 0 od fudbala

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su bez golova u 148. ’večitom derbiju’ na stadionu ’Rajko Mitić’, odigranom u 24. kolu Jelen Superlige.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Starsportphoto

Partizan je u jednoj lošoj utakmici bio bolji rival od domaćina, ali nije uspeo da realizuje nekoliko dobrih prilika.

Ipak, ’crno-beli’ su mnogo zadovoljniji ishodom meča jer su zadržali pet bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala, šest kola pre kraja.

Kao i prethodnih osam derbija pravdu je delio najbolji srpski sudija Milorad Mažić, koji je dozvolio nešto grublju igru, ali nijednom nije izgubio kontrolu nad susretom.

Osim veoma lošeg terena i još manje kvalitetnog fudbala, nekada najveći meč na ovim prostorima obeležili su veliki incidenti navijača na tribinama pre njegovog početka. Utakmica nije ni počela, a navijači su se sukobili na istočnoj i severnoj tribini, pa je Mažić vratio igrače u svlačionice. Fudbaleri su se vratili na teren posle 40 minuta kada je 'večiti derbi' konačno počeo.

Iako je Crvena zvezda imala imperativ pobede, Partizan je taj koji je krenuo mnogo ofanzivnije. Gostujući igrači lako su probijali odbranu domaćih, ali nisu mogli do gola.

Zvezda se probudila tek u 23. minutu kada je pokušao Lazović, ali je najbolju priliku propustio Stefan Babović na isteku pola sata igre. Saša Ilić pronašao ga je usamljenog na sedam metara od gola, vezista gostiju pokušao je iz prve, ali je lopta prošla pored leve stative.

Drugi deo igre bio je znatno uzbudljiviji od prvog, a izabranici Nenada Lalatovića mogli su do vođstva, da je Parker u 58. minutu iskoristio dobar centaršut Cvetkovića sa desnog boka.

Partizan je odgovorio dobrim napadima preko Grbića, a u 62. desni bek domaćih spasao je ’crveno-bele’ izbacivši loptu sa linije, nakon pokušaja Balažica. Neprimetnog Luku Jovića zaustavio je Živko Živković, da bi u finišu Jovanović izblokirao Andriju Živkovića i sačuvao bod.

Crvena zvezda – Partizan 0:0
Crvena zvezda (4-1-4-1): Rajković – Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković – Kovačević – Lazović, Stojanović (Ristić 66), Katai, Parker (Bosančić 82) – Jović (Orlandić 90+1)
Partizan (4-2-3-1): Ž. Živković – Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov – Drinčić, Brašanac (Marković 87) – A. Živković, Babović, S. Ilić (Šaponjić 73) – Grbić (Ninković 90+3)

Tok meča:

Na očajnom terenu stadiona ’Rajko Mitić’ utakmica je počela ne baš povezano, a već u trećem minutu najbolji srpski sudija pokazao je žuti karton Vukašinu Jovanoviću.

Već u sledećem napadu javna opomena i na drugoj strani – ovoga puta potpuno zasluženo je zbog prigovora dobio Vladimir Volkov.

Prvi ozbiljniji napad kreirali su gosti – posle izbijene lopte Branko Ilić pronašao je Volkova na levoj strani, levi bek zavrnuo po zemlji u peterac, odakle je klizećim startom izbio Savo Pavićević. Posle udarca iz ugla stvorila se gužva, ali je odbrana Crvene zvezde otklonila opasnost.

Deveti minut doneo je novu situaciju ispred golmana domaćih, ali je Rajković uspeo da spreči Grbića da ga obiđe i postigne gol. Posle nekoliko oštrih duela na sredini terena ’crno-beli’ su ponovo opasno pripretili.

Prvo je Balažic, kojem rivali ostavljaju mnogo prostora, pronašao Brašanca iza odbrane, ali je loš prijem onemogućio mladog reprezentativca Srbije da izađe 1 na 1 sa Rajkovićem. Potom je raspoloženi Petar Grbić dva puta probio po levoj strani, bez završnog dodavanja.

U 23. minutu odgovorila je ekipa Nenada Lalatovića koja se prvi put zadržala na protivničkoj polovini. Darko Lazović je pruhvatio loptu na desnom boku, uneo je unutra i šutirao levom nogom po zemlji, ali je Živko Živković odbranio.

Na isteku pola sata igre Stevan Babović propustio je zlatnu šansu da Partizanu donese prednost. Saša Ilić pronašao ga je usamljenog na sedam metara od gola, vezista gostiju pokušao je iz prve, ali je lopta prošla pored leve stative. Nedugo zatim, Grbić nespretno šutira sa desetak metara.

Do kraja poluvremena pokušao je još Andrija Živković daleko iznad gola, pa se na odmor otišlo bez golova.

Desetak minuta igre u drugom poluvremenu nije donelo previše uzbuđenja, domaći su držali loptu u nogama, ali nisu bili dovoljno konkretni u napadima. Ipak, u 58. minutu stvorili su prvu ozbiljiniju priliku – sa desne strane centrirao je Cvetković, pogodio Parkera na petercu, ali napadač domaćih loše zahvata loptu.

Dva minuta kasnije odgovorio je Partizan iz kontranapada koji je povukao Grbić. Crnogorski internacionalac prebacio je na drugu stativu do Živkovića, ovaj vratio Brašancu čiju dropku levom nogom Rajković izbacuje u korner.

Nakon tog udarca iz ugla centimetri su delili Partizan od vođstva – stvorila se gužva u petercu, Grbić je izblokiran, a šut Balažica sa gol linije izblokirao je Cvetković.

Posle tog detalja usledio je novi prekid zbog bakljade na južnoj tribini, a duel je nastavljen posle pet minuta.

Već u sledećem napadu aktuelni šampion mogao je da kazni loš kontranapad Grbića, koji je propustio da proigra Volkova na levom boku. Mihailo Ristić, koji je zamenio Sašu Stojanovića uposlio je Jovića koji je bio brži od odbrane, šutirao iz prve, ali je sada bio red da se istakne Živko Živković.

Zvezda je postajala sve opasnija – Kataija je faulirao Balažic i dobio žuti karton, pre nego što je Lazović gađao pravo u golmana gostiju.

Sudija Milorad Mažić produžio je derbi sedam minuta, a u četvrtom nadoknade Andrija Živković propustio je sjajnu šansu da verovatno donese pobedu Partizanu. Sjajnim lažnjakom izbacio je Anđelkovića iz igre, ali je njegov udarac sa nekih desetak metara izblokirao Vukašin Jovanović.

Pola minuta kasnije Šaponjić gura za novajliju Nikolu Ninkovića pre kojeg istrčava Rajković. Ceo stadion strepeo je u poslednjem minutu kada je Drinčić oboren na istom mestu sa kojeg je rešio prethodni derbi. Bivši crnogorski reprezentativac ponovo je pokušao iz slobodnjaka, ali je šutirao preko gola.

Međutim, to je bio poslednji detalj na utakmici koja je završena bez golova, a posle koje će Partizan biti mnogo zadovoljniji jer i dalje ima pet bodova prednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

433 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

12 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d