Nova vest
Fudbal

Subota, 25.04.2015.

15:48

Sjajni Pele nedovoljan, bod Pevcima

Fudbaleri Sautemptona i Totenhema odigrali su nerešeno 2:2 (1:1) u prvom meču 34. kola Premijer lige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Domaći su vodili u dva navrata pogocima Gracijana Pelea, ali su gosti iz Londona oba puta izjednačili, prvi put preko Lamele, a zatim i golom Šadlija.

Srpski reprezentativac Dušan Tadić presedeo je meč na klupi, a Filip Đuričić i dalje je povređen.

Menadžer Totenhema Maurisio Poćetino vratio se na stadion koji je napustio prošlog leta, ali nije dobro počelo za goste, naprotiv, pošto je Sautempton u 29. minutu došao do vođstva posle očajne reakcije odbrane Totenhema.

Činilo se da je prodor Manea zaustavljen, onda se Mejson okliznuo i pokušao da vrati loptu nazad, Dejvis je bio neodlučan, a Pele je dotrčao i levom nogom ćušnuo loptu u gol.

I četiri minuta pre toga domaćin je imao dobru šansu preko Vord-Prauza, ali je golman Loris odlično reagovao.

Mogao je Sautempton da duplira prednost u 39. minutu, ali Stiven Dejvis nije dovoljno dobro šutnuo, što je kažnjeno četiri minuta kasnije – Kejn je savršeno centrirao sa desne strane, Lamela je glavom skrenuo loptu ka golu, a Dejvis nije uspeo da odbrani iako je ’bio na lopti’.

Još dve solidne šanse propustio je Dejvis za Sautemton koji je bio bolji rival, ali je uprkos tome malo nedostajalo da gosti povedu nakon što je lopta posle Šadlijevog ubacivanja odbila od Klajna.

Ipak, u 65. minutu tim Ronalda Kumana stiže do zaslužene prednosti – rezervista Long centrirao je sa desne strane, a Pele se vinuo u vazduh i glavom zatresao mrežu. Loris nije imao šanse.

Totenhem se nije predavao i u 70. minutu stigao je do izjednačenja – Šadli je dobio duel sa Jošidom i uspeo je da plasira loptu u ’malu mrežu’ u suprotni ugao. Do kraja meča najbolje šanse imao je Fonte, jednom je izblokiran, drugi put je promašio gol, pa je Totenhem ipak odneo bod sa stadiona Sent Meris.

'Pevci' su peti na tabeli sa 58 bodova, a Sautempton je šesti sa bodom manje.

Premijer liga, 34. kolo:
Sautempton – Totenhem 2:2
Pele 29, 65 - Lamela 43, 70
Burnli – Lester
Kristal Palas – Hal
Njukasl – Svonsi
KPR – Vest Hem
Stouk – Sanderlend
VBA – Liverpul
18.30 Mančester Siti – Aston Vila
nedelja:
14.30 Everton – Mančester Junajted
17.00 Arsenal – Čelsi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d