Nova vest
Fudbal

Subota, 25.04.2015.

11:35

Ćurčić: Očekujem dobar derbi

Selektor reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić očekuje dobar fudbal u 148. večitom derbiju, ali i da trka za titulu neće biti rešena.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

"Smatram da u ovom trenutku ne postoji derbi u svetu fudbala koji daje toliko mladih igrača. I ja sam uveren da će upravo ta činjenica da podari kvalitet više ovom meču", kaže Ćurčić za 'Večernje Novosti'.

"Večiti derbi", 148. po redu između Crvene zvezde i Partizana odigraće se u subotu od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić" u 24. kolu JSL.

"Istina je da će ova utakmica biti ogroman ispit za sve. Momci su već pokazali da imaju ogroman potencijal, a ja znam da poseduju neophodnu drskost koja će im pomoći da se lakše izbore sa velikim pristiskom. Izlog za sve koji će doći iz Evrope, a to je naša realnost. Naša liga odavno je razvojna, stvaramo igrače koji zbog ekonomske realnosti rano odlaze iz srpskog klupskog fudbala. Momci, ponavljam, imaju kvalitet, a ovakve utakmice mogu da budu prekretnica u karijeri za mnoge od njih", dodaje Ćurčić.

Selektor se ne slaže sa mišljenjem javnosti da će predstojeći duel rešiti pitanje šampiona, pošto Partizan ulazi u duel sa pet bodova prednosti.

"Ne bih rekao, jer posle ovog meča ostalo je još mnogo da se igra. Naravno, ukoliko bi Partizan pobedio stekao bi ogromnu, verovatno nedostižnu prednost, a opet, ukoliko slavi Crvena zvezda, prednost bi iznosila samo dva boda. Ne mislim, dakle, da bi prvenstvo bilo rešeno, ali dobili bismo svakako neizvesnu i zanimljivu završnicu. Mislim da forma pre ovih mečeva ne igra veliku ulogu, a trenutak inspiracije pojedinca može da odluči utakmicu. Nije isključeno da upravo neko od najmlađih bude junak derbija", smatra on.

Pod većim pritiskom očekivano biće domaćin.

"Na trenerima je da izaberu put do uspeha. Verujem da Zvezda neće srljati, naprotiv. Strpljivom igrom čekaće trenutak da zapreti, a ukoliko to potraje, moraće da uđe u rizik. I Partizan će biti oprezniji. Uglavnom, očekujem dobar derbi", zaključio je Radovan Ćurčić, selektor A reprezentacije Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve