Nova vest
Fudbal

Petak, 24.04.2015.

21:57

Real sa Juveom za kraj crnog niza

Fudbaleri Reala boriće se sa Juventusom za finale Lige šampiona, ali i prekid crne serije, pošto 28 godina nisu pobedili nijedan italijanski klub u nokaut fazi.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Paul White

‘Kraljevski klub’ je poslednji put neki italijanski klub eliminisao pre 28 godina, kada je u dve utakmice bio bolji od Napolija, ne računajući finalne susrete. Od tada, Madriđane su čak sedam puta eliminisali Italijani – tri puta Juventus, dva puta Milan i po jednom Roma i Torino.

Godinu dana pošto su izbacili Napoli, ukupnim rezultatom 6:1 Milan je bio bolji od Reala, a naredne sezone opet su ‘Rosoneri’ bili bolji sa 2:1.

Torino je ukupnom pobedom 3:2 izbacio Real u polufinalu Kupa UEFA 1992. godine, a od tada je doživeo tri eliminacije od strane Juventusa. ‘Stara dama’ je bila bolja od ‘kraljevskog kluba’ 1996. godine sa 2:1, 2003. sa 4:3 i 2005. sa 2:1.

Međutim, Real je u tom periodu dobio najvažniju utakmicu protiv Juventusa – finale Lige šampiona 1998. godine.

Devet godina kasnije, Roma je ukupnim rezultatom 4:2 izbacila Real, a to je bio poslednji okršaj Madriđana sa italijanskim klubovima u nokaut fazi.

Prvi duel Juventusa i Reala igra se 5. maja u Torinu, dok je revanš na program osam dana kasnije na “Santjago Bernabeu”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve