Nova vest
Fudbal

Petak, 24.04.2015.

15:23

Gvardiola: Barselona je moj dom

Trener minhenskog Bajerna Pep Gvardiola izjavio je da se raduje susretu sa svojim bivšim klubom Barselonom i da očekuje izuzetan duel.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP

Gvardiola koji je 2013. preuzeo Bajern, osvojio je sa Barselonom 14 titula, ukljucujući dve Lige šampiona (2009 i 2011).

Barselonin "proizvod" je i Tijago Alkantara koga je Gvardiola doveo u Bajern prošle sezone.

"Svi znaju koliko je ovaj susret sa Barselonom značajan za mene, Tijaga i ceo tim", rekao je Gvardiola. "Barselona je naš život. Kada ste u polufinalu sigurno je da ćete igrati protiv velikog tima. Šta da kažem? Barselona je moj dom".

Bajern, koji želi da ponovi istorijsku "triplu krunu" iz 2013, blizu je titule u Bundesligi, a igraće i u polufinalu Kupa Nemačke.

Gvardiola je rekao da "dupla kruna" ove sezone neće zadovoljiti Bavarce.

"Biće to poseban meč. Moraćemo da analiziramo Barselonu koja je u ovom trenutku najbolji tim. Nisam iznenadjen tom činjenicom, jer je trener Luis Enrike veoma kvalitetan. On je sjajan čovek i srećan sam sto ću ga videti", rekao je Gvardiola.

Barselona je poslednji put sa Gvardiolom osvojila Ligu šampiona 2011, dok je Bajern do svoje pete evropske titule došao 2013, pre nego što je Gvardiola preuzeo tim koji je pod vođstvom Jupa Hajnkesa deklasirao Katalonce ukupnim rezultatom 7:0 u dvomeču polufinala.

"Doveli su Nejmara i Luis Suaresa, a imaju i novog trenera. Osim toga, igraju isto, sa istim mentalitetom", ocenio je Gvardiola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve