Nova vest
Fudbal

Petak, 24.04.2015.

12:27

Pele o 1:7: Samo bog da objasni...

Pele kaže da je težak poraz njegove reprezentacije od Nemačke u polufinalu Svetskog prvenstva prošlog leta "katastrofa koju niko nije mogao da predvidi".

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images
Getty Images

Brazil je prošlog leta bio domaćin Mundijala, a u polufinalu je izgubio sa 1:7 od Nemačke, koja je kasnije i osvojila turnir. Posle Svetskog prvenstva selektor Brazila Luis Felipe Skolari je podneo ostavku.

Pele je rekao da je još u šoku od te katastrofe koja je zadesila Brazil.

"Ta polufinalna utakmica je nešto što niko ne može da objasni. Pre turnira svi su mislili, čak i ljudi koji se ne razumeju mnogo u fudbal, da će u finalu igrati Brazil i Španija. Ali nemački tim je bio dobro pripremljen i dobro je igrao", rekao je Pele, preneli su britanski mediji.

"Onda je došla katastrofa u polufinalu. To je zaista katastrofa koju niko nije mogao da predvidi. Brazil je mogao da izgubi sa 0:1 ili 0:2, ali izgubio je sa 1:7, a izgubio je i utakmicu za treće mesto (od Holandije) sa 0:3. To samo bog može da objasni", dodao je Pele, koji je tokom karijere osvojio tri titule svetskog prvaka.

Reprezentaciju Brazila je posle Mundijala preuzeo Karlos Dunga i ekipa je od tada pobedila u svih osam utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve