Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.04.2015.

11:02

Pančev: Zvezda uvek favorit

Legendarni napadač Crvene zvezde Darko Pančev kaže da je Crvena zvezda uvek favorit u derbiju kada se on igra na 'Marakani'.

Izvor:

Autor:

Default images
Darko Panèev i Olmeta – oæi u oèi... (crvenazvezdafk.com)

"Derbiji su posebne utakmice, Zvezda je uvek favorit na 'Marakani'. Očekujem da pobedi i tako održi neizvesnost u borbi za titulu, jer ako Partizan ostane neporažen može se reći da je već završio posao. Znam sigurno da će atmosfera biti "desetka", nadam se uspehu mog tima", ne krije Pančev svoja očekivanja u razgovoru za 'Novosti.

Partizan u subotu gostuje Crvenoj zvezdi (18.00) u utakmici 24. kola Super ligeSrbije, to će biti 148. duel večitih rivala, a popularna 'Kobra' uporedila ga je sa najvećim mečom grada Milana.

"Jedan novinar je za italijanski duel Inter – Milan napisao da je to bio 'derbi siromašnih'. Niti velikani iz Milana imaju novca, niti kvaliteta. Nažalost, takav je postao i srpski "večiti derbi". Nema tu mnogo šta da se vidi, nema ni asova. Moja Zvezda se muči sa Voždovcem, nije konkurentna kako valja ni u Srbiji, a onda je iluzorno očekivati nešto u Evropi. Ostali su navijači za desetku jer i dalje imaju strpljenja i podržavaju svoj tim", jasan je Pančev, " Kvalitet fudbala pada iz godinu u godinu. Pričam već 15 godina da je jedini spas za naše prostore 'ABA fudbalska liga'.- Koliko god postoje protivnici ove teze, nema nam spasa ako ne vratimo onu našu 'Ju ligu'. Ovaj fudbal u kvalitetu nije ni 20 odsto onoga koji smo mi igrali, samo je za domaću upotrebu i nije konkurentan u Evropi".

Pančev, koji je sa bele tačke stadiona 'Sveti Nikola' u Bariju doneo najtrofejnijem spskom klubu najvredniji trofej u svetu fudbala, kaže da 'nije prirodno da Zvezdinu igru nose njega deca'.

"Nekad si morao da budeš dominantan u ligi da bi zapao za oko Zvezdi. A, sada je kvalitet igrača sumnjiv, poslednjih godina ima mnogo onih koji bi teško prošli nekadašnje kriterijume. A, i mladi su previše. Mogli su u moje vreme Lukić, Krupniković i ostali tada klinci da dobijaju šansu u timu koji je mogao da ih nadgradi. Danas Zvezda zavisi od klinaca. Ne može se očekivati da ta deca vode igru, nije prirodno", zaključio je Pančev

Za kraj priče za 'Večernje novosti', Makedonac kaže da u određenim potezima 17-godišnjeg napadača crveno-belih Luke Jovića 'vidi sebe'.

"Ima taj osećaj za gol. Poslednja dva protiv Borca, kad je isfintirao štopera i ovaj protiv Voždovca, bili su u nekom mom maniru. Ali, ne treba mu zamerati kad promaši, kao što je to činio u prošlom derbiju. Mlad je momak, bitno je da ulazi u šanse i sa godinama će biti pravi. Doduše, nema ni pravih lopti za njega, ja sam ih u moje vreme dobijao sa svih strana", iskren je Darko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve