Nova vest
Fudbal

Nedelja, 19.04.2015.

20:05

Rodžers – najgori menadžer od 1950.

Fudbaleri Liverpula ostaće bez trofeja i ove sezone, čime će Brendan Rodžers ostati zauvek upamćen u analima kluba sa Enfilda.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Menadžer "redsa" je prvi trener tima od 1950. godine koji nije uspeo da osvoji trofej tri uzastopne sezone.

Liverpul je ranije tokom sezone ispao iz Liga kupa, u međuvremenu je ostao bez šansi da osvoji titulu, prvu u Premijer ligi, a u nedelju je porazom od Aston Vile zaustavljen u polufinalu FA kupa na Vembliju.

"Razočarali smo, Vila je bila mnogo bolja od nas. Bili smo nervozni iz nekog razloga, možda jer smo mnogo želeli nešto da osvojimo, možda je to bilo na umu igračima. Za tim sa mnogo energije, danas je nismo imali nimalo. Ovo je još jedna velika utakmica u kojoj nismo pokazali hrabrost. Vila jeste, igrala je slobodnije", rekao je Rodžers.

Liverpul se prošle sezone do poslednjeg kola borio za titulu u Premijer ligi, predvođen Luisom Suaresom. Prodao je Urugvajca za 81 milion evra Barseloni i taj novac je Rodžers uložio u pojačanja.

Stigli su Adam Lalana, Dejan Lovren, Lazar Marković, Mario Baloteli, Alberto Moreno, Divok Origi (ostao na pozajmici u Lilu), Emre Džan i Riki Lambert, za 180 miliona evra.

"Sada moramo da se borimo za prva četiri mesta u Premijer ligi. To je obaveza ovog divnog kluba, da se bori do kraja", zaključio je Rodžers.

Liverpul je trenutno peti u Premijer ligi izjednačen sa Totenhemom sa po 57 bodova, sedam iza Mančester Sitija koji je na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Uz to, "redsi" imaju meč manje od konkurencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve