Nova vest
Fudbal

Subota, 18.04.2015.

20:50

Sančes "provukao" Arsenal do finala

Fudbaleri Arsenala prvi su finalisti engleskog FA kupa, gde će igrati protiv boljeg iz duela u kojem se u nedelju sastaju Liverpul i Aston Vila.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Arsenal se uz mnogo sreće provukao na Vembliju protiv drugoligaša Redinga, savladavši ga 2:1 tek posle produžetaka.

U veoma otvorenom meču, Arsenal je poveo pet minuta pre pauze golom Aleksisa Sančesa, da bi već u desetom minutu nastavka Garet Mekliri izjednačio uz pomoć odbitka lopte. "Tobdžije" je u finale Kupa odveo Sančes, posle sjajne solo-akcije u 105. minutu.

Arsenal je u potpunosti nadigrao rivala na Vembliju, imao je preko 500 uspešnih pasova više, konstantno pretio, ali je golman Federiči bio sjajan na golu.

Konačno, u 39. minutu "tobdžije" stižu do vođstva. Mesut Ezil je poslao sjajan pas preko odbrane Redinga u kazneni prostor, tamo ju je prihvatio Sančes, lažnjakom prevario čuvara, a onda gurnuo kroz noge nesrećnog Federičija u mrežu.

Ipak, već u desetom minutu nastavka Reding je izjednačio. Posle akcije po levoj strani, loptu je ubacio Pavel Pogrebnjak, a na drugoj stativi se sjajno snašao Mekliri i uz malo sreće uspeo da savlada smušenog Sćesnog.

Usledio je pritisak Arsenala, pretili su Gabijer i Ramzi, ali je Federiči branio, te imao velikog saveznika u stativi.

Odolevao je drugoligaš sve do kraja prvog produžetka jednog od najboljih timova engleske, a onda je u 105. minutu junak postao tragičar.

Sančes je promešao odbranu Redinga na levoj strani kaznenog prostora, gađao pored njih trojice bliži ugao po zemlji, Adam Federiči je trebalo samo da uhvati loptu, ali se spetljao, ona mu je prošla kroz ruke i ušla u mrežu.

U drugom polufinalu u nedelju se na Vembliju sastaju Aston Vila i Liverpul, od 16 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve