Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.04.2015.

19:36

Prvenac Šaponjića, niko kao Jovetić

Mladi fudbaler Partizana Ivan Šaponjić postigao je svoj prvi gol u seniorskoj konkurenciji, ali nije najmlađi golgeter u istoriji kluba.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: StarSport

Momak koji ima samo 17 godina i osam meseci, svoj prvenac je postigao u Kupu Srbije. Šaponjić je u trećem minutu revanša polufinala zatresao mrežu Jagodine na gostovanju.

On nije uspeo da obori rekord Stevana Jovetića koji je sa 16 godina, deset meseci i 17 dana starosti postao najmlađi strelac u istoriji kluba iz Humske 1.

Ukoliko bi Šaponjić dobio kapitensku traku u Jagodini, oborio bi rekord Nikole Ninkovića koji je sa 17 godina i deset meseci starosti postao najmlađi kapiten u istoriji kluba.

U ovoj ekipi igra najmlađi debitant u istoriji kluba, Nenad Marinković je sa 16 godina, dva meseca i sedam dana zaigrao protiv Čukaričkog 2004. godine. Šaponjić je i u tom segmentu drugi, a "zakasnio" je samo dva meseca.

Partizan je na putu ka finalu Kupa, jer posle 3:0 kod kuće, sada vodi 2:0 u revanšu. U finalu ga čeka Čukarički.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve