Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.04.2015.

03:00

Atletiko zvanično 20% kineski

Kineski konglometar Dalijan Vanda zvanično je postao vlasnik 20% akcija šampiona Španije Atletiko Madrida.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Posao koji je najavljen u januaru realizovan je u sredu kada je madridski klub ozvaničio prodaju akcija za 45 miliona evra.

"Veoma je važno da klub napravi veliki korak ka izgradnji globalnog brenda, koji će nam pomoći ostanemo konkurentni na terenu i učvrstimo se među najvećim klubovima sveta", rekao je direktor Atletika Mihel Anhel Hil Marin.

Dalijan Vanda je najveća kineska privatna kompanija koja obuhvata mnoge grane industrije, od luksuznih hotela (najveći svetski vlasnik hotela sa pet zvezdica), preko kulture i turizma, a vlasnik je i najvećeg američkog lanca bioskopa.

"Vanda grupa je oduševljena što ima priliku da doprinese rastu Atletiko Madrida i razvoju njegovog brenda u Aziji, te profitira od njegovog ogromnog iskustva u polju treninga, što će omogućiti razvoj fudbala u Kini", rekao je osnivač i prvi čovek ove kompanije Đianlin Vang.

Vang od svoje kompanije želi da stvori globalno prepoznatljiv brend poput IBM-a ili Gugla, a vrednost Dalijan grupe se procenjuje na oko 86 milijardi dolara.

Nema sumnje da će Atletiko uz pomoć Dalijan grupe dobiti resurse da ravnopravno konkuriše najvećim rivalima Realu i Barseloni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve