Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.04.2015.

02:11

Benfika: Ne želimo Mitrovića

Portugalska Benfika demantovala je navode portugalskih medija da želi srpskog reprezentativca Aleksandra Mitrovića.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: StarSport

Lokalni mediji su čak citirali Mitrovićevog menadžera Nenada Jestrovića koji je boravio u Lisabonu i izjavio da je "razgovarao sa čelnicima Benfike", ali nije mogao da ulazi u detalje.

Navodi se da Anderleht traži 18 miliona evra za najboljeg strelca belgijskog šampionata, ali Portugalci smatraju da bi Benfika mogla da spusti cenu do 15 miliona evra.

Mitrović je postigao 20 golova ove sezone za Anderleht, 14 u prvenstvu uz dva u Ligi šampiona. Pre nekoliko dana igrao je na stadionu Benfike, u porazu Srbije od Portugala 2:1 na Lužu.

On je pre dve sezone postao najveće pojačanje u istoriji belgijskog fudbala, kada je došao iz Partizana u Anderleht za pet miliona evra.

Crno-beli će takođe zaraditi na sledećem Mitrovićevom transferu, spekuliše se da će dobiti 20% od vrednosti koju dogovori Anderleht.

Prethodnih meseci se spekulisalo da ga želi nekoliko premijerligaša, pominjao se i Arsenal, ali su navodno najkonkretniji bili Njukasl i Svonsi.

Za Benfiku trenutno igraju dvojica srpskih fudbalera, Miralem Sulejmani i Ljubimir Fejsa, dok je Filip Đuričić na pozajmici u Sautemptonu.

U poslednjih godinu dana lisabonski gigant je na prodaji druga dva Srbina, Nemanje Matića i Lazara Markovića premijerligašima Čelsiju i Liverpulu zaradio više od 50 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve