Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.04.2015.

08:43

Novi Pazar sada preti Udovičiću

Fudbalski klub Novi Pazar pokrenuo je montirani disciplinski postupak protiv Žarka Udovičića, objavio je Sindikat profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Udovićiću su 23. februara ove godine u svlačionici stadiona u Pazaru napali navijali i pretili mu pištoljem, zbog čega je on iz bezbednosnih razloga napustio kub.

On je preko svog punomoćnika ponudio klubu sporazumni dogovor, koji je Novi Pazar odbio, pa je fudbaler pokrenuo sudski postupak protiv kluba pred nadležnim organom, Arbitražnim sudom Fudbalskog saveza Srbije.

Odmah posle pokretanja sudskog postupka, Novi Pazar je pokrenuo disciplinski postupak protiv igrača, a Sindikat tvrdi da time želi da presudi Udovičiću bez ikakvog pravnog osnova.

16.03.2015. godine FK Novi Pazar je poslao disciplinsku prijavu igraču sa zahtevom da se izjasni u roku od osam dana od dana prijema dopisa, a posle izjašnjenja odluku treba da donesu rukovodioci FK Novi Pazar a sve po ustaljenoj praksi ’kadija te tuži, kadija ti sudi’. Na teret mu se stavlja nedolazak na trening 19.02.2015 i 20.02.2015, kao i da nije bio u svom stanu posle ponoći 20.02.2015. i 21.02.2015. godine. Kao dokaz da se radi o montiranom i zlonamernom postupku napominjemo da je tačno da Žarko Udovičić nije bio u svom stanu u Novom Pazaru 20.02.2015. godine posle ponoći, jer je tog dana sa ekipom bio u karantinu u Beogradu pred utakmicu sa FK Rad, koja je odigrana sledećeg dana, tj. 21.02.2015. godine u 13.30“, stoji u saopštenju Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“.

U saopštenju Sindikata se ističe da se fudbalski klub Novi Pazar poziva na odluku Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije u kojoj se navodi da klub nije odgovoran za napad na igrača u klupskoj svlačionici.

Fudbalski klub Novi Pazar je pismenim putem zapretio igraču da ako se ne vrati u klub u roku od tri dana da će smatrati da je igrač raskinuo ugovor na svoju štetu.

Na taj način FK Novi Pazar pokušava da izmišljenim disciplinskim prekršajima zastraši igrača i ugrozi njegovu ličnu bezbednost što posle svega viđenog može imati tragične posledice. Sindikat profesionalnih fudbalera “Nezavisnost” najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje FK Novi Pazar kojim nanosi veliku štetu gradu Novom Pazaru i srpskom fudbalu. Pozivamo i Discipinsku komisiju Fudbalskog saveza Srbije da javno objavi odluku koju su doneli dana 18.03.2015. godine. Takođe, pozivamo predsednika fudbalskog saveza Srbije gospodina Tomislava Karadzića, najodgovornijeg čoveka srpskog fudbala, da javno osudi ovakvo ponašanje FK Novi Pazar i da prestane sa davanjem podrške nasilju nad igračima zbog svojih ličnih interesa“, dodaje se u saopštenju.

Šta je Žarko Udovičić rekao o pretnjama pištoljem pročitajte u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve