Nova vest
Fudbal

Utorak, 31.03.2015.

22:33

Poraz Španije, Englezima remi u ITA

Reprezentacija Holandije savladala je Španiju, dok su Italija i Engleska remizirali, u prijateljskim derbi duelima u utorak.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Holanđani su sa dva ekspresna gola srušili "Crvenu furiju" 2:0 u Amsterdamu, dok je Andros Taunzend deset minuta pre kraja "poništio" prvi gol Gracijana Pela u godini (1:1).

U ostalim prijateljskim mečevima, pobede su ostvarili Švedska, Turska i Slovačka, dok su razočrali Rusija, Ukrajina i BiH.

Gus Hidink i Visente del Boske su u Amsterdamu izveli kombinovane sastave, a sjajnom igrom u prvom poluvremenu "Oranje" je odnelo pobedu.

Za samo 16 minuta domaćin je stigao do dva gola prednosti, i to u roku od četiri minuta preko De Fraja i Klasena, koji su iskoristili očajnu igru odbrane gostiju, kojima nisu pomogle ni sjajne odbrane Davida de Hee.

U nastavku meča Španija je preuzela kontrolu ulaskom Silve i Morate, ali je treći rezervista Vitolo propustio najbolju šansu za gol.

Iako su u Torinu igrale dve sjajne selekcije, navijači nisu mogli da uživaju u potpunom spektaklu, jer su kombinovani sastavi Italije i Engleske delovali haotično veći deo vremena.

Domaćin je posle pola sata igre poveo golom Pelea, što je prvi pogodak napadača Sautemptona u 2015. godini. U nastavku meča Englezi su uglavnom pretili preko Runija, da bi deset mintua pre kraja Taunzend postigao fantastičan pogodak za 18 metara.

Zlatan Ibrahimović je opet pokazao koliki je profesionalac, iako ga očekuje naporan finiš sezone sa PSŽ-om, on je nastupio protiv Irana, te golom i asistencijom predvodio Švedsku do 3:1.

Na prepunom Ernest Hapelu u Beču, gde su navijači iz Bosne napravili fantastičnu atmosferu, fudbali su razočarali u remiju Austrije i BiH 1:1.

Turska je rano povela protiv Luksenburga, očekivala se ubedljiva pobeda, ali je na kraju Hasan Čalhanolu tri minute pre kraja pogodio za tesan trijumf 2:1. Letonija je u drugom minutu nadoknade vremena izbegla poraz od Ukrajine (1:1).

Početak dana obeležio je sjajan gol Breka Šeja iz slobodnog udarca u remiju SAD i Švajcarske, kao i remi bez golova između Rusije i Kazahstana.

U duelu bivšihi zemljaka Slovačka je minimalnim rezultatom nadigrala Češku, koja ulazi u krizu posle četiri pobede na startu kvalifikacija, a uoči revanša sa Holandijom i Islandom.

Prijateljske:
Estonija – Island 1:1
Vasiljev 55 – Gislason 9
Švajcarska – SAD 1:1
Štoker 80 – Šej 45
Rusija – Kazahstan 0:0
Švedska – Iran 3:1

Ibrahimović 11, Berg 21, Toivonen 89 – Nekunam 24p
Ukrajina – Letonija 1:1
Jermolenko 35 – Maksimenko 90+2
Luksemburg – Turska 1:2
Muč 30 – Erding 5, Čalhanolu 87
Austrija – BiH 1:1
Janko 34 – Hajrović 48
Slovačka – Češka 1:0
Duda 49
Italija – Engleska 1:1
Pele 29 – Taunzend 81
Holandija – Španija 2:0
De Fraj 13, Klasen 16
Portugal – Zelenortska ostrva

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve