Nova vest
Fudbal

Utorak, 31.03.2015.

21:29

Jović, Radonjić preokrenuli 0:2

Omladinska reprezentacija Srbije oprostila se od kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pobedom nad Norveškom 4:2.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: FSS

"Orlići" su do drugog trijumfa u grupi 4 stigli posle preokreta u drugom poluvremenu, nakon što su zaostajali dva gola posle prvih 45 minuta.

Meč je prelomila dvostruka izmena na pauzi, rezervisti Luka Jović i Nemanja Radonjić dobili su šansu kod Ivana Tomića, te sa po dva gola (Jović i dve asistencije) srušili Skandinavce. Prethodno su Espejord iz penala i Torsbi doneli 2:0 rivalu.

U-19 tim Srbije ipak nije uspeo da izbori mesto na završnom turniru u Grčkoj, jer je osvojila bod manje od Holandije, a samo su pobednici grupa prošli dalje.

Holanđani su plasman na Evropsko prvenstvu potvrdili ubedljivom pobedom nad Švajcarsom sa 4:0 (2:0).

Omladinci Srbije su pre dve godine bili prvaci kontinenta, a na novi turnir nisu otišli zbog minimalnog poraza od domaćina kvalifikacione grupe Holandije.

Selektor Srbijen Tomić izveo je protiv Norveške isti sastav koji je sjajno igrao protiv Švajcarske i ubedljivo savladao rivala.

Norveški mladići su iskazali sjajnu fizičku spremu, zavidnu taktičku zrelost i primernu tehniku, te ranim vođstvom uspostavili svoj ritam igre u prvom poluvremenu, koje su začinili još jednim golom u poslednjem minutu.

Međutim, ulazak Jovića i Radonjića je u potpunosti promenio odnos snaga na terenu. Usledila je fantastična igra "orlića" koji su dominirali na terenu, stvarali šanse iz minuta u minut, te preko pomenutog tandema prekrenuli na 4:2.

Prvenstvo Evrope za fudbalere do 19 godina biće održano od 6. do 18. jula u Grčkoj, a titulu brani Nemačka. Učestvovaće još Rusija, Austrija i Francuska, uz još dva tima iz grupa 1 i 5, gde se kvalifikacije igraju u maju.

Kvalifikacije za U-19 EP:
Norveška – Srbija 2:4 (2:0)
Espejord 8p, Torsbi 45 – Jović 50, 89, Radonjić 78, 83

Srbija: Manojlović – Stevanović, Jovanović, Babić, Bogosavac (od 90. min Rademaher) – Gajić, Desančić (od 46. min Jović) – A. Živković, Grujić, Mihajlović (od 46. min Radonjić) – Šaponjić.
Norveška: Bratvejt – Martinsen, Utvik (od 71. min O. Jensen), U. Jensen, Bjoker – Torsbi, Sakor – Konradsen, Bjordal (od 41. min Ingerbrigtsen), Bitiki (od 79. min Ašem) – Espejord

Tabela, grupa 4:
1. Holandija 3 2 1 0 6:1 7
2. Srbija 3 2 0 1 7:4 6
3. Norveška 3 1 1 1 4:5 4
4. Švajcarska 3 0 0 3 1:8 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve