Nova vest
Fudbal

Utorak, 31.03.2015.

12:49

Crvena zvezda – borba za licencu

Poslednji dan marta prvi je prolazni presek stanja u Crvenoj zvezdi za dobijanje licence UEFA za takmičenje u Evropi, prenosi Sport.

Izvor:

Autor:

Default images
crvenazvezdafk.com

Šampion Srbije nije, prema planu sa Skupštine, uspeo da plati 11,8 miliona evra sportskog duga, ali to ne znači da će automatski ostati bez licence, jer sam postupak mora da se okonča do 31. maja.

Administracija kluba će u utorak predati kompletnu papirologiju prvostepenoj Komisiji za licenciranje FS Srbije, koja će dalje izvršiti postupak licenciranja prema UEFA propisima. Ukoliko klub ispuni sve standarde (sport, finansije, infrastruktura, administracija, pravo), što nije slučaj sa Zvezdom, odmah dobija licencu, a FSS o tome samo informiše UEFA.

U suprutnom, sa Terazija 35 šalju klubu sugestije o propustima i daju tačna uputstva šta je potrebno da se uradi da bi drugostepena Komisija FSS, koja zaseda u maju, izdala licencu. Posle toga, FS Srbije 31. maja obaveštava UEFA o konačnoj odluci ko je sve od klubova dobio evropsku licencu.

Postupak licenciranja ide tim redom, što znači da uprava crveno-belih ima još vremena da pronađe i plati oko šest miliona evra koliko se procenjuje da je potrebno da se zatvore svi sportski dugovi. U Ljutice Bogdana napravili su značajan pomak: plaćajući do sada 1,5 miliona dugova, sklopljenim reprogramom sa priličnim brojem dužnika, bivšim i sadašnjim igračima.

Ipak, ona glavna suma ne može se regulisati bez novog sponzorskog ugovora sa "Gazpromom". A, na stadionu "Rajko Mitić" očekuju da će možda i pre utakmice sa Novim Pazarom dobiti pozitivan odgovor za petogodišnji ugovor koji je odavno definisan, a koji čeka na odobrenje u Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve