Nova vest
Fudbal

Utorak, 31.03.2015.

10:42

Konte: Hrvatska bolja od Italije

Selektor Italije Antonio Konte poručio je navijačima ‘Azura’ da budu strpljivi, a takođe je priznao da je reprezentacija Hrvatske bolja od njegove.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Massimo Pinca

Konte je dobio pretnje smrću od navijača Juventusa posle remija sa Bugarskom rezultatom 2:2 u subotu uveče, u kojem je Klaudio Markizio doživeo povredu kolena posle koje je sezona za njega završena.

Italija sada ima dva boda manje od Hrvatske, koja je na čelu grupe H, a od 20.45 dočekuje Englesku u prijateljskoj utakmici, koja će biti odigrana u Torinu.

Navijači treba da podržavaju Italiju i zato mislim da imam sjajan odnos sa njima. Oni znaju da vredno radimo. Ovo je čudan period za italijanski fudbalski sistem i zbog toga treba da budemo strpljivi i shvatimo gde smo i koliko vredno treba da radimo. Ne treba da budemo iznenađenji što su timovi kao što je Hrvatska ispred nas. Na terenu su pokazali da u ovom trenutku to i jesu. Moramo da budemo strpljivi, ponavljam to već neko vreme. Moramo da otvorimo oči i shvatimo situaciju”, naglasio je Konte.

Konte je takođe istakao da svi treba da shvate da je došlo do smene generacija i da rezultati ne dolaze preko noći.

Došlo je do velikih promena u pogledu igrača i njihovog iskustva na svakom nivou, a kada imate takve smene generacija potrbeno vam je strpljenje. Morate da dozvolite igračima da rastu, a da ih ne kritikujete svaki put kada imate priliku. Treba da shvatimo da je došlo do promena, neki igrači tek prave prve korake u dresu reprezentacije. Zbog toga, nemojte da ih pljujete čim vam se ukaže prva prilika jer to nije dobro za njih, za mene, ali i italijanski fudbal”, istakao je Konte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve