Nova vest
Fudbal

Utorak, 31.03.2015.

00:06

Francuz uskoro na klupi Gvineje

Bivši fudbalski reprezentativac Francuske Luis Fernandez nalazi se na dobrom putu da postane novi selektor Ekvatorijalne Gvineje.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Generalni sekretar Fudbalskog saveza te zemlje Ibrahim Beri rekao je da se 55-godišnji stručnjak već nekoliko dana nalazi u zemlji i pregovora sa čelnicima saveze i ministrom sporta.

"Imali smo otvoreni dijalog. Postoje administrativni problemi koje treba da rešimo, ali u suštini na dobrom smo putu. Sve ćemo biti gotovo u narednih nekoliko dana, kada će biti potpisan i ugovor", rekao je Beri.

Fernandez će na klupi Ekvatorijalne Gvineje zameniti Mišela Disija, koji je prošlog meseca podneo ostavku zbog eliminacije tima u četvrtfinalu Kupa africkih nacija.

"Veoma sam srećan i počastvovan. Ekvatorijalna Gvineja ima mlad tim sa dosta potencijala, koji još može da napreduje", rekao je Fernandez.

On je za reprezentaciju Francuske odigrao 60 utakmica i 1984. godine bio član tima koji je osvojio titulu prvaka Evrope.

Tokom trenerske karijere vodio je selekciju Izraela, zatim Kan, Rems, Pari Sen Žermen, Atletik Bilabo, Espanjol i Betis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve