Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.03.2015.

22:10

Miču Batšuaji – zlatna izmena

Napadač Olimpika iz Marseja Miču Batšuaji debitovao je ove nedelje za belgijsku reprezentaciju, i odmah postigao gol.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Laurent Dubrule

Belgija je u subotu savladala Kipar sa 5:0, u utakmici petog kola grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Batšuaji je ušao u igru u 77. minutu, a već tri minuta kasnije postavio je konačan rezultat na stadionu u Briselu.

Igraču kojeg je fudbalski otkrio naš kolega Miloš Crnogorac bilo je potrebno samo 193 sekunde na terenu, čime je potvrdio da trenutno važi za najboljeg ‘džokera’ sa klube, tačnije zlatne izmene.

On je u poslednja dva meseca nekoliko puta pokazao koliko je koristan kao izmena – u februaru mu je bilo potrebno 55 sekundi da zatrese mrežu Sent Etjena, u martu je Tuluzu dao gol za samo 96 sekundi, dok mu je protiv Lansa bilo potrebno samo 38.

Sjajne partije u dresu Marseja (9 golova na 21 utakmici u svim takmičenjima) omogućili su mu poziv u nacionalni tim, a on je poverenje selektora Marka Vilmotsa opravdao već u prvom meču.

“On ima kvalitete koje sam ja već znao jer sam gledao njegove mečeve. Ispred gola, on je veoma snažan. Po njegovom kretanju i kontroli lopte vidi se da će postati sjajan igrač”, pohvalio je Eden Azar svog saigrača.

Batšuaji je rođen drugog oktobra u Briselu, a posle nekoliko klubova u glavnom gradu, preselio se u Lijež gde je fudbalski stasao i ušao u prvi tim.

Za tri godine provedene u Standardu odigrao je 95 utakmica i postigao 40 golova, pre nego što je u julu prešao u Marsej za šest miliona evra.

Nema sumnje da će Marselo Bjelsa imati velikih problema da ga zadrži u klubu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve