Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.03.2015.

18:29

Tunis se pomirio sa CAF, ide na KAN

Reprezentacija Tunisa igraće u Kupu afričkih nacija 2017. godine jer je izglađen nesporazum sa Afričkom fudbalskom konfederacijom (CAF).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Kako je saopštio tuniski Savez (FTF), "prevaziđene su razlike sa CAF".

Sukob između FTF CAF izbio je posle kontroverzne eliminacije reprezentacije te zemlje u četvrtfinalu Kupa nacija u Ekvatorijalnoj Gvineji, u februaru.

Tunis je u kontroverznoj utakmici četvrtfinala vodio sa 1:0 protiv Ekvatorijalne Gvineje do poslednjih sekundi meča, kada je arbitar dosudio penal za domaćine koji su izjednačili, a onda u produžecima pobedili sa 2:1.

CAF je dao Tunisu rok do 31. marta da se izvini zbog optužbi za korupciju koju su čelnici njihovog saveza izrekli posle poraza od Ekvatorijalne Gvineje.

CAF je takođe zapretio Tunisu da će mu zabraniti učešće u kvalifikacijama za Kup nacija 2017.

"Posle mog sastanka sa predsedenikom CAF Isom Hajatuom svi problemi su definitivno rešeni", rekao je potpredsednik FTF Maher Snusi, dodajući da će povući žalbu koju je Tunis podneo Međunarodnom sudu za arbitražu u sportu u Lozani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve