Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.03.2015.

17:24

Jokanović: Elton Džon časti za PL

Nijedan srpski trener nije vodio nekog premijerligaša, a Slaviša Jokanović cilja plasman u elitu sa Votfordom, trenutno drugoplasiranim timom Čempionšipa.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Jokanović je u intervjuu za "Dejli mejl" otkrio da je veliki navijač i bivši čelnik kluba ser Elton Džon obećao veliku zabavu u slučaju uspeha tima.

Bivši reprezentativac je početkom oktobra preuzeo Votford, jedan od čak sedam klubova koji su tokom sezone bili na čelu Čempionšipa. Imao je uspone i padove, ali je na dobrom putu ka eliti.

"Dobro je što je konkurencija blizu, to je podsetnik gde želimo da budemo. Ne smemo da se precenimo, ovo takmičenje ne prašta greške. Premijer liga je naš san, naš cilj", rekao je Jokanović.

Sedam kola pre kraja sezone čak devet klubova se bori za plasman u Premijer ligu. Sledeća dva vikenda mogli bi biti ključni za Votford, jer se sastaje sa najvećim rivalim Darbijem i Midlsboroom.

"Znam šta ulazak u Premijer ligu znači svima. Pred Božić sam predstavljen ser Eltonu Džonu kada je otvorio tribinu na Vikeridž roudu, koja nosi njegovo ime, a on mi je obećao da će poslati šampanjac i da ćemo imati veliku zabavu ako uspemo", otkrio je Jokanović.

Jokanović je čak četvrti trener Votforda ove sezone. Otvorio ju je Bepe Sanino, koji je klub napustio zbog nemira u svlačionici. U narednih pet nedelja Oskar Garsija je vodio ekipu, ali se povukao zbog bolova u grudima. Njega je na jednoj utakmici zamenio Bili Mekinli, a samo osam dana kasnije vlasnik kluba Đino Poco je zvao Jokanovića, koji je osvojao duple krune sa Partizanom i tajlandskim timom Maungtong Junajtedom.

"Nismo imali najbolji start sezone, bilo je mnogo promena, ali sam znao gde dolazim. Ja se nikad nisam brinuo šta će biti sutra, uvek sam se trudio da kontrolišem danas. Siguran sam da mogu svaki tim učiniti boljim. Živim pod pritiskom od 18. godine. Moja porodica živi pod istim principima, ne postoji magična formula, samo vera da će naporan rad olakšati život", rekao je Jokanović.

Jokanović, koji žudi za povratkom u Premijer ligu gde je uspešno igrao za Čelsi, tokom zime nije mogao da dovede koga je želeo, jer je vlasnik Poco, koji poseduje još dva kluba, italijanski Udineze i špansku Granadu, odlučio da se posveti radu, a ne trošenju novca, pa rotira igrače između svoje tri "igračke".

Kao igrač Jokanović je početkom veka predstaljao na tereno ono što je danas u Čelsiju Nemanja Matić.

"Imao sam 32 i po godine kada sam došao. Moje najbolje godina sam proveo u Deportivu, ali sam ipak odigrao 52 utakmice za Čelsi. Bilo je brže, snažnije. Sećam se da sam na debiju protiv Liverpula u Vortington kupu bio fauliran i krenuo sam polako da se spremam za slobodni udarac, kao što smo radili u Španiji. Ali saigrači su počeli da viču: "Diži se, ustaj, to se ne radi ovde!" Navikao sam da igram pas igru i vraćanjem lopte unazad, ali su navijači počeli da zvižde, pa me trener Rej Vilkins povukao u stranu i rekao: "Znam šta želiš da uradiš, ali moraš brže da se krećeš napred". Sve vreme je bilo učenje drugačije kulture", opisao je Jokanović svoje prve dane u Premijer ligi.

Jokanović je usamljen u Londonu, njegova supruga i troje dece su ostali u Madridu, gde njihova porodica živi već 13 godina.

"Moja najstarija kćerka ima 19 godina i dolazi mi u posetu, ali mi pomaže što sam sam, jer to mi pooštrava fokus. Ovaj posao je moj život, posvećujem mu svaki sat. Ova sezona može da zavisi od jednog kornera ili slobodnog udarca, ako tim koji se bori za titulu izgubi koncentraciju, može platiti visoku cenu", jasan je srpski stručnjak.

Kao izvor motivacije služi mu gangsterski film "Bilo jednom u Americi" sa Robertom de Nirom u glavnoj ulozi, te autobiografija ser Aleksa Fergusona.

"Uvek moraš da se poboljšavaš, ima smisla ugledati se na čoveka koji je osvajao Premijer ligu više nego bilo ko drugi. Nadam se da će mi njegove reči pomoći. Spreman sam za ovu borbu, ne planiram da se predam dok ne pobedimo", zaključio je Jokanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve