Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.03.2015.

15:57

VICE: Zašto ne navijam za Srbiju?

Reprezentacija Srbije ponovo je razočarala zemlju, novim porazom u kvalifikacijama za EURO 2016, i tako se dodatno udaljila od završnog turnira.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sva je prilika da će domaći ljubitelji fudbala ponovo veliko takmičenje posmatrati iz dnevne sobe, a portal VICE piše o tome zašto navijača 'Orlova' ima sve manje.

"Za Srbiju, za razliku od kluba, navijam na racionalnom nivou. Ustanem kad je himna, četvrtkom ponekad igram fudbal u dresu reprezentacije, a u prodavnicu idem u onoj trenerci sa SP u Južnoj Africi. Ali znam da verovatno nikada neću drhtati zbog rezultata, niti ću otići na stadion po kiši. I to me me nervira, isto kao što me nervira što kad odem na more, a svi mali Nemci nose Milerov dres, svi mali Španci Inijestin, svi mali Englezi Runijev, a mali Srbi nose Mesijev. To je pitanje ličnosti, zemlje, vremena, pitanje veće od fudbala, pitanje zemlje koja je menjala i ime i himnu i sve, i zemlje u kojoj nam nije dozvoljavano da sami uokvirimo njen identitet, niti da nam bilo šta od toga što sam nabrojao bude 100 odsto naše", kaže sagovornik VICE Srbije.

Ceo tekst pročitajte na ovom linku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve